Golden Goal
Golden Goal

Om "Golden Goal"

I "Golden goal" leder programlederduoen Johan Golden og Henrik Elvestad seerne gjennom elleville rekonstruksjoner, uttesting av utradisjonelle idrettsgrener, og møter med både gamle og nye idrettshelter.

Golden Goal er tilbake i sin fjerde sesong. Johan Golden og makker Henrik Elvestad lover flere elleville rekonstruksjoner, uttesting av utradisjonelle idrettsgrener, og møter med både gamle og nye idrettshelter.

Golden Goal vil til våren få ny sendetid på TV 2 Zebra, kl. 22.20, men vil fortsatt ligge etter Senkveld på fredag kl. 23.25.

Tradisjonen tro lover redaksjonen flere ukentlige kåringer og gjester i studio, og det blir en rekke rekonstruksjoner også denne sesongen. Johan har rekonstruert den dramatiske kampen om hundredeler mellom ski-kjempene Thomas Wassberg og Juiha Johan Mieto fra OL 1980, og Jørn Jamtfall skal gjenskape sin aller mest ubegripelige tabbe som keeper for Rosenborg.

Johan og Henrik har også invitert en rekke fotballveteraner til såkalt 'kikkertfotball', dvs. fotball med kikkert for øynene. Blant veteranene som skal få prøve skuddfoten med kikkert som hindring, finner vi bl.a Frode Grodås, Henning Berg, Karl Petter Løken, Tom Henning Hovi, Trond Egil Soltvedt og Caleb Francis.

Johan og Henrik skal dessuten vise hva de er gode for som fysioterapeuter for RBK, noe spesielt Johan gruer seg kraftig til.

- Vi skal reise helt til Grand Canaria for å kna på folk! Jeg er rett og slett ikke så veldig glad i kroppskontakt med andre menn. Så det kan bli en utfordring!, sier Johan Golden.

Henrik skal prøve seg innen en glemt men edel kombinasjonssport, nemlig skiballett, og han følger Norges sterkeste dame under en knallhard Strongwoman-konkurranse.

- Dette er folk som løfter på steiner og bildekk, og som bruker biler som trillebårer. Miljøet var ganske unikt, for å si det forsiktig. Det var en opplevelse å møte folk som kan bli så store og sterke, noen av dem løfter nesten et halvt tonn. Jeg følte meg som en liten fisk på land med mine 75 kilo og 55 i benkpress, forteller Henrik Elvestad.

I løpet av sesongen skal de to guttene også en tur til USA for å prøve ut amerikanske idretter, noe de to gleder seg voldsomt til.

- Jeg tror turen til statene kommer til å bli spennende. Der borte konkurrerer de i alt mulig. Så lenge det er målbart finnes det en idrett og en liga for det. Blant annet har de noe i Las Vegas som heter 'Indore Senior skiing' der den nedre aldersgrensen er 60 år. Jeg merker jeg er veldig spent på å finne ut hva det er for noe, sier Johan Golden.

Programleder Johan Golden varsler også at de i den nye sesongen ikke bare skal konsentrere seg om idrettsfolk på toppnivå, men også bevege seg ned på grasrota.

- Vi kommer til å gå litt mer bak, og ta i det som finnes på grasrota. Det er masse bra folk på grasrota som viser en imponerende innsatsvilje, selv om veien til toppen ofte kan virke veldig lang, avslutter Johan Golden.