Den femte runden av "Farmen" har premiere på TV 2 i kveld, og nok en gang skal fjorten deltakere kjempe om å bli vinner av "Farmen". Denne gangen er Farmen lagt til Bøensetre i Aremark kommune, i Østfold like ved svenskegrensa. Serien utspiller seg over ti uker, og har fjorten deltakere, fra de fleste deler av Norge.

Programleder Gaute Grøtta Grav kan love både spenning, romantikk og tøffe tak.

- Med fjorten strålende og motiverte deltakere og en fantastisk location, har vi fått en ramme som vi nesten ikke kunne drømt om på forhånd. Deltakerne er veldig spredt i kjønn og alder, og for første gang har vi med en mor og en sønn. Det er en veldig spennende kombinasjon. Vi kan også love at det kommer til å ligge romantikk i lufta underveis, forteller Gaute Grøtta Grav.

Tilbake til 1908

De 14 deltakere reiser tilbake i tid til et nasjonalromantisk eventyr i skogen ved svenskegrensen - på en idyllsk gård ved et stille tjern omgitt av elg, bjørn og ulv.

Året er 1908 og deltakerne befinner seg i et samfunn i en tid hvor husmenn har trange kår, og både gårds- og skogsdriften blir drevet med primitive redskaper. Deltakerne får kjenne det brutale klasseskillet på kroppen når de skal leve som husmenn på slavekontrakt på nåde under en eneveldig godseier. Det er en tid med store omveltninger, og i løpet av serien oppløses husmannsvesenet og den industrielle revolusjonen kommer til gård.

Helt nytt i årets Farmen er at Gaute Grøtta Grav på onsdagene kommer til å gå bak ukesoppdragene, og gi seerne et lite skråblikk på historien og hvordan livet på en gård for hundre år siden fortonte seg. Her vil Gaute se nærmere på ukesoppdragene, og bl.a. undersøke hvordan deltakerne kunnet løst oppdragene på en bedre måte.

Farmen vil år bli vist på mandager, ondager og lørdager kl. 20.00. Hver lørdag er det tvekamp på Farmen, der en ny deltaker vil bli sendt hjem.

Dette er årets Farmen-deltakere:

Christian Laureng (22) Student og bartender fra Oslo. Sivilstatus: Samboe

Catharina H. Pedersen (26) Mediakonsulent fra Lofoten. Sivilstatus: Single

Ann Kristin Loraas (24) Student fra Lillehammer. Sivilstatus: Single

Silje Hvarnes (27) Veterinær fra Larvik. Sivilstatus: Single

Ingunn Mjelde (36) Intensivsykepleier fra Osterøy. Sivilstatus: Single

Unni Torve (43) Avdelingsleder fra Stange. Sivilstatus: Gift

Torkel Torve (20) Student fra Stange. Sivilstatus: Single

Amin Homayouni (20) I Førstegangstjeneste, fra Oslo/Iran. Sivilstatus: Kjæreste

Finn Selmer-Olsen (58) Innovatør og adm.dir. fra Nevlunghavn. Sivilstatus: Kjæreste

Hugo Fiksdal (37) Antikkhandler fra Rennebu. Sivilstatus: Single

Geir Ove Johnsen (23) Assistent/fotballtrener fra Finnmark. Sivilstatus: Single

Vigdis Wanvik (50) Selvstendig næringsdrivende fra Trondheim. Sivilstatus: Single

Lene Marie Gislerud (22) Lærervikar fra Oslo. Sivilstatus: Samboer

Ruben Karlsen (26) Portør og fisker fra Røst. Sivilstand: Samboer.