Kåre Ingebrigtsen
Kåre Ingebrigtsen

Semb: - Glimt rykker rett ned

Bodø/Glimt overlever ikke comebacket i Tippeligaen, mener TV 2s fotballekspert Nils Johan Semb.

FÅ OVERSIKT: Slik ser du TV 2 SPORT

Glimt endte på tredjeplass i Adeccoligaen forrige sesong. Men etter å ha slått Odd Grenland sammenlagt over to kvalifiseringskamper blir det Tippeliga-spill på Aspmyra i 2008.

Sjekk fakta fra Tippeligaen i Fotballguiden

Men oppholdet blir ikke langvarig. I hvert fall om en skal tro TV 2 Sportens fotballekspert Nils Johan Semb.

Se Øyvind og Nils Johans Tippeligatips på TV 2 Sumo og TV 2 SPORT lørdag klokken 22.00

- Rykker rett ned
Han tipper Bodø/Glimt på 14. plass og direkte nedrykk for klubbens nybakte trener Kåre Ingebrigtsen og hans menn.

- Men jeg tror vi kommer til å få se et positivt Glimt-lag i Tippeligaen, i hvert fall på hjemmebane. Men de slipper inn for mange mål, og derfor blir de nummer 14, slår Semb fast i Øyvind Alsaker og TV 2-ekspertens tabelltips for 2008-sesongen.

Foran comebacket i Tippeligaen har Glimt mistet fjorårets spillende sportssjef Erik Hoftun til Rosenborg. Han har tatt med seg venstrebacken Roy Miller til Lerkendal.

Se Nils Johan og Øyvinds tabelltips på TV 2 SPORT og TV 2 Sumo hver dag fra klokken 22.00.

Blant nykommerne er veteranen Jan Derek Sørensen, Christian Berg, Birkir Bjarnason og estlenderen Alo Bärengrub.

- Christian Berg er en solid spiller men mye skadd. Vi kjenner potensialet til Sørensen, men jeg er litt usikker på hvor mange kamper også han kommer til å spille, mener Semb, og sikter til Sørensens skadehistorikk.

Se Kåre Ingebrigtsens reaksjon på tipset her.

- Det store spørsmålet for Glimt er om de sentrale spillerne fra i fjor, som Runar Berg, er stabile nok og kan gjøre vårt tips til skamme, fortsetter Semb.

Martins scorer mål
Thiago Martins ble Glimts toppscorer forrige sesong med sine 17 fulltreffere i Addeccoligaen. Semb tror amerikaneren også kommer til å bevise sine scoringsegenskaper i Tippeligaen.

- Martins kommer til å klare seg bra i Tippeligaen. Han kan score fra alle posisjoner og blir en nøkkelspiller. Og spesielt fungerer samarbeidet med Runar Berg bra. Blir han skadet, er imidlertid Glimt ille ute, sier Semb i sin analyse.

Semb mener imidlertid Glimts defensive organisering fører til direkte nedrykk den kommende sesongen.

- De er for dårlige i det defensive. Det er kort og godt hovedgrunnen til at jeg tror Glimt ikke klarer seg, slår Semb fast etter å ha analysert gultrøyenes defensive organisering i fjorårssesongen.

Se Øyvind og Nils Johans tabelltips på TV 2 SPORT og TV 2 Sumo hver dag frem mot seriestart og les om tipsene på www.tv2sporten.no.

FÅ OVERSIKT: Slik får du TV 2 Sport