tore andre flo (Foto: Scanpix)
tore andre flo (Foto: Scanpix)

- Det føles rett å gi seg

Tore André Flo (34) legger opp med umiddelbar virkning.

I juni blir han far for fjerde gang. Nå legger Tore André Flo opp for å bli trener for ungeflokken.

- Det føles veldig riktig å gi seg nå, sier Flo til TV 2 Sporten.

I kveld ble 34-åringen enig med Leeds United om å avslutte kontrakten med umiddelbar virkning. Mannen som ble udødelig blant norske fotballfans etter seieren over Brasil St.Hans-aften1998 er nå fotballpensjonist.

- Jeg var endelig skadefri, men en ny manager hadde sine ideer og sine spillere han ville satse på, derfor ble timingen riktig nå. Det føles godt å kunne spasere ut av klubben med hevet hodet og bare gode følelser, sier Flo.

Blir i England
Den tidligere Stryn-, Sogndal-, Tromsø-, Brann-, Chelsea-, Rangers-, Sunderland-, Siena- og Vålerenga-spissen blir fortsatt bosatt i England og har ingen planer om å flytte hjem med det første.

- Men jeg tar trenerkurs og vil i første omgang satse på å bli en god trener for ungeflokken, ler Flo.

- Dessuten gleder jeg meg til et normalt familieliv, med fri i helgene og tid til familien. Jeg har hatt en strålende og innholdsrik karriere med mange høydepunkter, men nå var det en riktig beslutning å sette karrierepunktum, sier han.

tore andre flo i siena i 2005 (Foto: scanpix)
tore andre flo i siena i 2005 (Foto: scanpix)

Mistet støttespiller
Flo ble hentet til kriserammede Leeds av sin gamle Chelsea-kompis Dennis Wise. Under hans trenerregime nøt stryningen stor tillit, selv om han her, i likhet med tiden i VIF, var svært skadeutsatt. Etter at den tidligere Leeds-kapteinen Gary McAllister tok over som sjef på Elland Road har Flo leste skriften på veggen. Nå er det ugjenkallelig slutt.

- Ja, dette er definitivt slutten for min karriere. Det var knalltøft å kjempe seg tilbake nok en gang og når jeg nå har klart det kan jeg gi meg med god samvittighet.

- Jeg enormt mange minner, gode venner og en veldig god følelse av å ha lykkes godt. Det har vært nedturer også, men for meg er høydepunktene langt flere og klart viktigere, sier han.

I Chelsea og Siena var nordmannen voldsomt populær, og har ennå en stor stjerne, men det ble tøffe tider som rekordkjøp i Glasgow Rangers og Sunderland. Tiden i VIF ble ødelagt av skader, mens han i Norge huskes publikumsyndling på Fosshaugane, Alfheim og Brann Stadion.

tore andre flo i landskamp mot spania em-playoff 2003. (Foto: Scanpix)
tore andre flo i landskamp mot spania em-playoff 2003. (Foto: Scanpix)