Tonje Steinsland.
Tonje Steinsland.

Tonje Steinsland møter...

Ingen reportasje, ingen støy fra publikum, bare to mennesker overfor hverandre, som snakker sammen. Det er lov å tenke seg om og ta pauser, og det finnes ikke noe krav om å haste videre med nye slagferdige poenger.

Tonje Steinsland lager programmer som kun består av ett eneste element: En samtale om livet.

Serien "Tonje Steinsland møter..." har så langt talt 26 programmer, fordelt på 4 sesonger. Hun har hatt samtaler med Rigmor Galtung, Bjørn Sundquist, Andreas Skartveit, Torun Lian, Søster Anne-Lise, Saynab Mohamud, Stein Winge, Kim Friele, Eli Rygg, Dagfinn Enerly, Truls Frogner, Kristoffer Joner, Anna Wahlgren, Fabian Stang, Nini Stoltenberg, Ayaan Hirsi Ali, Tom Sterri, Ole Fyrand, Mari Boine, Karl Moursund, Gerd-Liv Valla, Ada Sofie Austegard, Hans Fredrik Dahl, Ghita Nørby, Georg Apenes og Mikkel Gaup.

- Denne serien handler om det å være menneske, og om det å gjøre seg erfaringer. Få ting kan gi et menneske større følelse av mening enn en god samtale. Likevel er vi ikke nok opptatt av det, verken i media eller i våre egne liv, sier Tonje Steinsland.

- For meg har denne serien blitt en personlig reise som har gitt meg mye - på mange plan. Jeg deltar i samtalene som meg selv, jeg tar ikke på meg en programleder-rolle og jeg har ikke med meg en blokk med ferdigformulerte spørsmål. Jeg har ikke med meg noen blokk det hele tatt. Det handler om tilstedeværelse - og det å møtes på ordentlig, sier Tonje som er i gang med arbeidet med nye samtaleprogrammer.

Se programmet på TV 2 Sumo når du vil

Respons på dette programmet sendes til tonje.steinsland@tv2.no

Mandag 22. desember møter Tonje Knut Birkeland

tonje680
Birkeland mistet døtrene Camilla (18) og Martine (16) i en bilulykke på Bygdøy 3. mai i år.

- Det er så fullstendig meningsløst. Jeg strever ennå med å akseptere at de er borte for alltid, sier han i et møte med Tonje Steinsland.

I samtale med Tonje Steinsland forteller Knut Birkeland om det å miste sine barn, og selv måtte leve videre.

TV 2 mandag 22. desember kl. 19:00

Onsdag 24. desember møter Tonje Hildegun Riise

Hi

tonje2680
ldegun Riise ble født i den lille hardangerbygda Strandebarm, nær naturen og med familien rundt seg. Bestemoren bodde kun en bussreise unna. Allerede som femåring satte Hildegun seg på bussen - alene. De to utviklet et helt spesielt forhold som skulle vise seg å bli bestemmende for Hildeguns liv.

Hildegun Riise er en av våre mest markante skuespillere, men hun gir sjelden intervjuer. I samtale med Tonje Steinsland julaften forteller hun åpent om opplevelsene i barndommen som har vært med å forme henne til den hun er i dag.

TV 2 onsdag 24. desember kl. 19:00

Torsdag 25. desember møter Tonje Terje Strømdahl

tonje4680

Skuespiller Terje Strømdahl har gjennom en lang karriere høstet lovord og gode kritikker for sine rolletolkninger. Likevel følte han i mange år at noe var helt galt. I samtale med Tonje Steinsland forteller Strømdahl om prosessen som gjorde ham fri fra den ødeleggende prestasjonsangsten og hemmeligheten han bar på.

- I mange år var jeg redd. Redd for ikke å være flink nok, redd for ikke å innfri folks forventninger, sier Terje Strømdahl i møte med Tonje Steinsland.

TV 2 torsdag 25. desember kl. 19:00

Fredag 26. desember møter Tonje Sarita Skagnes

tonje3680

Sarita Skagnes vokste opp som slave på den indiske landsbygda. Som jentebarn var hun verdiløs for foreldrene som dro til Norge uten henne. Først som 16-åring fikk hun komme etter, som gratis arbeidskraft. I samtale med Tonje Steinsland forteller Sarita om det sjokkartede møtet med et fritt land og veien hun måtte gå for selv å bli fri.

- Da jeg ble født kondolerte alle i familien hverandre. Som indiske sikher ønsket de seg en sønn. Ingen ville ha nok en verdiløs datter, forteller Sarita Skagnes.

TV 2 fredag 26. desember kl. 19:00