Denne smaken får fosteret til å «le» og «gråte»

En britisk studie viser hvordan foster reagerer ulikt avhengig av hva slags grønnsaker mor spiser.

GRIMASER: Foto: Forskerne har nøye kartlagt ansiktsutrykkene til fostre når mor spiser ulike grønnsaker. FOTO: FETAP (Fetal Taste Preferences) Study/Fetal and Neonatal Research Lab/Durham University
GRIMASER: Foto: Forskerne har nøye kartlagt ansiktsutrykkene til fostre når mor spiser ulike grønnsaker. FOTO: FETAP (Fetal Taste Preferences) Study/Fetal and Neonatal Research Lab/Durham University

Mange småbarn er skeptisk til grønnsaker, og man har lenge mistenkt at introduksjon av smaker allerede i fosterlivet kan ha noe å si for hvordan små barn reagerer på nye smaker.Nå er fosterets respons for første gang avbildet mens mor får introdusert visse smaker.- Vi undersøkte hvordan fostre reagerte på bitre, og ikke-bitre smaker i de siste tre månedene av graviditeten. Vet å se på 4D ultralydbilder så vi at fostrene laget gråteansikt av kål, som har en bitter smak, og latter