Verdens største sjokoladefabrikk åpner igjen etter salmonellafunn

En sjokoladefabrikk i Belgia, som regnes som verdens største, har åpnet dørene igjen etter å ha vært stengt i seks uker på grunn av salmonellaforurensing.

GJENÅPNER: For seks uker siden ble det funnet salmonella på denne sjokoladefabrikken i Belgia. Nå åpner den igjen. Foto: Georges Gobet / AFP
GJENÅPNER: For seks uker siden ble det funnet salmonella på denne sjokoladefabrikken i Belgia. Nå åpner den igjen. Foto: Georges Gobet / AFP

Tre av de totalt tjuefire produksjonslinjene ved fabrikken i byen Wieze i Belgia, gjenopptok driften mandag, bekrefter kakaogiganten Barry Callebaut, som driver fabrikken.

Sjokoladefabrikken, som leverer flytende sjokolade til store produsenter som Hershey, Nestlé, Unilever og Freia-eier Mondelez, ble stengt i slutten av juni etter funn av salmonellabakterier.

Disse produktene ble aldri sendt ut og kunder ble informert, men Barry Callebaut ble tvunget til å stenge driften i seks uker mens de fikk bukt med salmonellaforurensingen.

– Vi er fortsatt forsiktige fordi denne operasjonen er enestående, og prosessen med rengjøring og desinfeksjon tar mye tid, sier en talsmann for selskapet.

Belgias mattilsyn AFSCA har sagt de vil fortsette å overvåke produksjonen ved sjokoladefabrikken, som produserer 2,2 millioner tonn sjokolade i året.