Debutanten og «løven» sikret ny Rosenborg-seier

Mot gamleklubben kunne Kjetil Rekdal og Rosenborg juble for tre poeng, takket være sin nye spissduo.

Rosenborg - HamKam 2-1

Med to seire på rad og seks kamper uten nederlag har optimismen begynt å bre seg i Trondheim. Hjemme mot Kjetil Rekdals gamle arbeidsgiver, HamKam, fortsatte oppturen for trønderne med 2-1 på eget gress.

Men guttene fra Hamar gjorde det ikke lett for Rosenborg. Etter 90 minutter med mange tøffe tak mener Ole Sæter at det burde vært aldersgrense på lørdagens sliteseier.

– Det var en krigerkamp. Det var ikke for smågutter det her. En kamp vi var nødt til å vinne. Masse revansj i gruppa etter kampen på Briskeby. Ekstremt deilig at vi fikk den her. Vi er i en god flyt nå, sier matchvinner Sæter til TV 2.

Sammenlignes med Harry Kane

Det er bare å merke seg navnet Casper Tengstedt. Spissen ankom Trondheim mandag denne uken

Fem dager senere fikk ti-millionersmannen fra danske Horsens sin debut av Kjetil Rekdal. 22-åringen takket like gjerne for tilliten med scoring.

Rosenborg-treneren var meget imponert over det dansken leverte.

– Han var veldig god. Det var en fantastisk debut. Han har en i tverrliggeren, en i stanga og en like utenfor, så han kunne fort scoret fire, melder Rekdal til TV 2.

Ole Sæter er også full av lovord for sin nye spissmakker.

– Helt rå mann. Fra første trening fant vi tonen. Det vises utpå her i dag. Han er en jeg unner mye allerede, en jeg tror kommer til å ha kjempesuksess i Eliteserien.

Nå som «løven» har fått seg en ny lekekamerat på topp, skulle det bare manglet at dansken får et lignende klengenavn.

– Han er en ganske komplett spiller. Han har god fart og god styrke, så kanskje en leopard vil jeg si.

Matchvinneren sammenligner samtidig Tengstedt med Harry Kane. Den sammenligningen kommer overraskende på debutanten.

– Den var ny. Den har jeg ikke hørt før. Men Harry Kane er en god spiller, så den tar jeg, ler dansken.

Tok føringen

Tengstedt presenterte seg med et brukbart langskudd allerede etter tre minutter, før han to minutter senere driblet seg fri og serverte spisskollega Ole Sæter på sju meter, uten at løven fra Singsaker klarte å få ballen mellom stengene.

Etter drøye 13 minutter skulle dansken selv få muligheten. Et presist frispark fra RBKs assistkonge, Carlo Holse, fant høyrelabben til landsmannen Tengstedt, som enkelt kunne styre inn sitt første Rosenborg-mål og 1-0 på Lerkendal.

Mot spillets gang

Rosenborg så ut til å ha full kontroll i Trondheim, men etter en drøy halvtime viste gjengen fra Hamar at de kan være effektive. På sin første, skikkelige visitt på trøndernes halvdel landet ballen til slutt hos Kristian Onsrud. Fra drøyt 16 meter hamret 28-åringen inn utligningen, mot spillets gang.

Det gjenspeiler uttalelsene til HamKam-trener Jakob Michelsen etter kampen.

RBK var nære et ledermål et par minutter før pause. Ballen endte i stolpen etter en duell mellom Tengstedt og en Kamma-forsvarer, men scoring ble det altså ikke.

Så rødt

Etter hvilen fortsatte nysigneringen å skape trøbbel for HamKam. Spissen var i ferd med å komme igjennom alene mot Kamma-keeper Nicholas Hagen etter 58 minutter da Halvor Opsahl la dansken i bakken.

Stopperen ble belønnet med det røde kortet, noe som betydde en halvtime i undertall for de helgrønne gjestene.

TIDLIG DUSJ: Halvor Opsahl måtte forlate banen før timen var spilt. Foto: Ole Martin Wold
TIDLIG DUSJ: Halvor Opsahl måtte forlate banen før timen var spilt. Foto: Ole Martin Wold

«Løven» tok ansvar

Anført av sin nye spydspiss presset Rosenborg på for et ledermål. I det 63. minutt hamret nykommeren ballen i tverrliggeren.

Bare minutter senere ble 22-åringen spilt fri alene mot keeper, men avslutningen fra Tengstedt gikk utenfor stolpen.

Men der dansken bommet tok trøndernes publikumsfavoritt ansvar. På lekkert vis satte Ole Sæter panna på et innlegg fra Erlend Dahl Reitan, og med sin sjuende scoring for sesongen sørget han for 2-1 på Lerkendal.

Det var nok til Rosenborgs tredje seier på rad. HamKam-trener Jakob Michelsen mener det var en seier av det fortjente slaget.

– Rosenborg var bedre enn oss i alle spillets faser. Det var stor forskjell på lagene i dag, er Michelsens ærlige dom.