KRITIKKEN HAGLER: De nye bildene fra Tyskland-møtene til G7 ble ikke bare tatt godt imot. Foto: Susan Walsh / AP
KRITIKKEN HAGLER: De nye bildene fra Tyskland-møtene til G7 ble ikke bare tatt godt imot. Foto: Susan Walsh / AP

Kritiseres etter dette: – Det hele er iscenesatt tull

GOD KVELD NORGE (TV 2): De mektigste lederne i verden får nettet til å storme etter nye bilder av dem.

Verdens syv mektigste ledere, inkludert statsminister Boris Johnson, var nylig samlet for møter i Tyskland. Et av hovedmålene for turen var å holde alliansen mot Russland sammen.

Det har blitt publisert flere bilder fra møtene, og de har fått mange til å se rødt. På twitter hagler kritikken mot de mektige lederne. Flere mener at de er mer opptatt av å ta bilder, enn å faktisk løse krisen.

– Bare sitter rundt bordet for endeløse bildemuligheter. Hvor er agendaen? Hvor lenge varer disse møtene?, skriver kontoen @ProfBrianHoax på sin twitter.

Gjøres narr av

Bildene av politikerne som poserer på Elmau slott i Bayern, har gått viralt på sosiale medier. Mange gjør narr av hvor «avslappet og useriøs» de ser ut.

En av kritikere skrev på sin twitter: «Hvorfor ser G7-toppmøtet ut som pappaene og onklene på slutten av et bryllup som hadde 35 Heinekens og angriper fotografen mens konene deres forteller dem at taxien deres er utenfor?"»

Spesielt Johnson får gjennomgå etter at bildene ble publisert. Han er blitt godt kjent for sitt karakteristiske utseende, men nå reagerer mange på at han har tatt det for langt.

«Selvfølgelig glir Johnsons bukser ned» skriver kontoen @superotley, mens en annen konto skriver «Det ser ut som han har hatt en kveld på byen.»

Slik tok de det mye omtalte bildet

Ingen i slips

En detalj som flere bet seg merke i var at ingen av lederne hadde på seg slips.

– G7 ser så falsk ut, alle prøver å se hippe og trendy ut ved å ikke bruke slips, skriver kontoen @Fanxxxxtastic.

Andre mener at det får dem til å virke useriøs og som de ikke tar saken på alvor: «Er dette virkelig mennene som skal redde verden» skriver en av kritikerne.

Stor krise

Det er over fire måneder siden krigen i Ukraina brøt ut, og den ser ikke ut til å ta slutt i nærmeste fremtid. På toppmøte i Tyskland ble det derfor diskutert hvordan man skal løse de store problemene som har oppstått.

Konsekvensene krigen har fått for globale mat- og energiforsyninger, blir bare verre for hver dag som går.

Mye av kritikken rettet mot G7-medlemmene er derfor at de ikke tar saken på alvor. Flere lurer på hvorfor de prioriterer å ta bilder, fremfor å løse krisen.

– Rart at de ser så fornøyd ut, når så mange mennesker dør som følge av krigen. Er det ikke det de er der for å løse?, skriver en konto på twitter.