Har du lyst på en Volvo 240 som virkelig skiller seg ut? Da har du sjansen nå. Foto: Privat.
Har du lyst på en Volvo 240 som virkelig skiller seg ut? Da har du sjansen nå. Foto: Privat.

Denne har overrasket mange: – Noen har gått på en smell, ja

Overtok kompisens bil –for å hedre han.

– Jeg har eid den i rundt tre år og har hatt mye moro med den.

Det sier 26 år gamle Karim Alexander Bougacha, fra Spydeberg i Indre Østfold kommune, om sin Volvo 240.

Mange andre har fått seg en overraskelse når den gamle Volvoen drar ut av et lyskryss … Det er ikke noen sinke i trafikken. Motoren byr nemlig på hele 600 hestekrefter og vanvittige 750 Nm i dreiemoment. Det er mer en nok til å flytte selv 34 år gammelt solid svensk stål i rakettfart.

Til salgs

– He, he... Ja, det er noen som har gått på en liten "smell" i møtet med denne, humrer Karim.

Høres ikke ut som en bil man vil kvitte seg med? Det tenkte vi også. Derfor ringte vi for å høre hvorfor den ligger på Finn.no:

– Det har skjedd noe med motoren. Den mangler kompresjon på sylinder nummer én. Og jeg har ikke noe sted å skru og fikse på den selv, lenger.

Akkurat hva som feiler motoren vet han ikke.

Bør kunne skru litt bil

– Det kan i prinsippet være alt fra en brent ventil eller en knekt ventilfjær til at det er et ødelagt stempel. Jeg har rett og slett ikke fått sjekket hva det er, forklarer han.

Inspirasjonen til folieringen er hentet fra amerikanske politibiler. Foto: Privat.
Inspirasjonen til folieringen er hentet fra amerikanske politibiler. Foto: Privat.

Akkurat for tiden mangler han både motivasjon og et fornuftig sted å stå med motorskruing, så da velger han heller å selge bilen.

Aller helst til noen som kan å skru litt selv.

Les også: Lada-eierne er mer fornøyd enn de som kjører Mercedes

Modifisert

– Ja, skal du ha en bil som dette er det nesten en forutsetning, vil jeg si. Selv om dette i utgangspunktet er solide greier, så hender det jo at det er noe som må fikses litt på.

Bilen er i utgangspunktet en ganske alminnelig 240 GL fra 1988. Men det er ikke mye som minner om en vanlig familiebil, lenger.

"Ny" moter følger med

Han forteller også at det følger med en annen motor.

Også denne motoren er en litt heftig 16-ventiler med turbo – og den er helt nybygget. Dette er ettertraktede motorer i Volvo-miljøet. Kvitteringer på 70.000 kroner på den jobben følger med. Også her bør det være mulig å hente ut 600 hestekrefter, mener Karim.

Bremser og understell som skal takle den voldsomme effekten er delvis montert og følger med.

Men igjen: Man bør kunne skru en god del selv.

Les også: Slik gjør «dame-magneten» fra 70-tallet comeback

Nesten ikke rust

– Med en liten dose egeninnsats, både i verkstedet og foran PC-en, med søknader, dokumentasjon og så videre, kan det trolig å få bilen bli godkjent for alminnelig gatebruk. Den er ikke det, slik den står akkurat nå.

Den generelle tilstanden beskrives som helt grei. Særlig det at bilen har svært lite rust trekker selger fram som positivt.

– Her er det ingen rusthull i gulv, hjulbuene bak eller i reservehjulbrønnen, som alle er vanlige «rustfeller» på disse bilene. Men noe overflaterust her og der er det naturlig nok – etter 34 år på veien.

Bilen er lagt ut med en prisantydning på 100.000 kroner. Da følger også reservemotoren og en god del andre deler med.

Nybygget 16-ventilers turbomotor følger med. Foto: Privat.
Nybygget 16-ventilers turbomotor følger med. Foto: Privat.

Se hele annonsen og alle bildene her:

– Interessen har vært skyhøy. Mer enn 10.000 har vært inne på annonsen og over 300 har lagret den. Men enn så lenge er ikke bilen solgt, forteller Karim.

Les også: Så billig får du morobilen nå

Skvetter til

Noe av det første man legger merke til med denne bilen er selvsagt Sheriff-dekoren.

Den er dekorert som en amerikansk politibil.

Og de som er så gamle at de husker at politibiler var sorte og hvite, og nesten alltid Volvo, skvetter til når denne dukker opp. Det er ikke bare i lyskryssene at denne kan gi andre litt høy puls ...

Hedrer kompis

– Bilen tilhørte i utgangspunktet en god kompis. Han valgte dessverre å avslutte livet. Jeg overtok bilen – og sammen med noen kompiser bygde vi den videre i hans ånd, for å hedre- og minnes han. Det er derfor den har Sheriff-dekoren og den amerikanske looken, forteller Karim.

Bilen ble også kjørt noen "æresrunder" på et Gatebil-arrangement før pandemien brøt ut, for å minnes og hedre en savnet kompis.

Han legger til at det sitter langt inne å kvitte seg med bilen som er såpass spesiell - og med en sterk historie. Men uten et sted å skru og med litt haltende motivasjon for å fortsette prosjektet, selges den altså nå.

Les også: Bilklassikere solgt for spinnville priser

Video: Dette bør du vite før du kjøper billig Volvo V70