Promillekjøring slås hardt ned på i det norske rettssystemet. En mann i 30-årene ble tatt for promillekjøring på Norefjell – og må nå betale en bot på 81.000 kroner og har mistet førerkortet for en lang periode. Foto: Illustrasjonsfoto
Promillekjøring slås hardt ned på i det norske rettssystemet. En mann i 30-årene ble tatt for promillekjøring på Norefjell – og må nå betale en bot på 81.000 kroner og har mistet førerkortet for en lang periode. Foto: Illustrasjonsfoto

Direktøren kjørte tre kilometer med promille - fikk bot på 81.000 kroner

Mannen i 30-årene mistet også førerkortet for en lang periode.

En mann i 30-årene fra Stabekk måtte møte i Buskerud tingrett i Hokksund, tiltalt for fyllekjøring på Norefjell.

Mannen skal ifølge dommen ha kjørt bil i alkoholpåvirket tilstand de cirka tre kilometerne fra Norefjelltunet til Norefjell Ski og Spa, skriver Bygdeposten.

Bærumsdirektøren skal ha kjørt fra Norefjelltunet ved ett-tiden om natten. Et vitne skal da ha ringt politiet og varslet om fyllekjøringen.

Stoppet med 3,23 i promille

Sa seg ikke skyldig

Lokalavisen skriver at mannen nektet for å ha kjørt bilen i påvirket tilstand, da politiet ankom Norefjell Ski og Spa. Klokken 04.29 ble det tatt utåndingsprøve av ham, og den viste at han hadde en alkoholkonsentrasjon på 0,52 milligram per liter luft. Noe som tilsvarer cirka 1 promille alkohol i blodet.

Mannen har i etterkant erkjent å ha kjørt bilen og at han på Norefjelltunet drakk to-tre små glass rødvin før klokken 22.00 og én flaske øl klokke 22.30.

Han har også forklart at han etter å ha ankommet Norefjell Ski og Spa, etter at kjøreturen var avsluttet, drakk tre-fire glass vin og én flaske øl. Noe som skal forklare utslaget på utåndingsprøven.

Bærumsmannen sa seg derfor ikke skyldig etter tiltalen.

Bot på 81.000 kroner

Retten fant ikke mannens forklaring troverdig og da dommen falt, ble han dømt til betinget fengsel i 21 dager. Fullbyrdelsen av straffen utsettes med en prøvetid på to år.

Han ble også idømt en bot på 81.000 kroner, subsidiært 15 dagers fengsel, om boten ikke blir betalt.

Bærumsdirektøren må i tiden framover belage seg på å ta beina fatt, for han ble i tillegg fradømt førerkortet i 20 måneder. Noe som betyr at han må ta full ny førerprøve, før han kan få førerkortet tilbake.

Mannen i 30-årene var innkalt til fremmøteforkynnelse onsdag, men møtte ikke opp i retten. Det er derfor fortsatt ukjent om dommen fra tingretten vil bli anket, skriver Bygdeposten.

Video: Vi var med UP på kontroll på E18: – Bare tullete!

Farlig å stole på alkometer du kjøper for noen hundrelapper