BESVIMTE: Anita Alvarez ble reddet av treneren. Foto: OLI SCARFF
BESVIMTE: Anita Alvarez ble reddet av treneren. Foto: OLI SCARFF

Regelverk stanset livreddere fra å hente opp besvimt artistsvømmer

Artistsvømmer Anita Alvarez fra USA besvimte under solokonkurransen i VM. Nå har både hun og sikkerhetssjefen snakket ut om situasjonen.

– Jeg begynte å føle meg litt nummen i fingrene, så ble plutselig alt helt svart, sier Alvarez til NBC.

Artistsvømmeren, som ble liggende bevisst på bunne av bassenget, har for første gang snakket ut om den dramatiske hendelsen som fant sted i Budapest onsdag.

– Jeg husker at jeg tenkte det var en av mine bedre prestasjoner. Jeg ga absolutt alt, og klarte å leve meg inn i øyeblikket, sier 25-åringen, før hun fortsetter:

– Så husker jeg at kroppen begynte å gå nedover, og jeg tenkte «å nei, jeg føler jeg ikke så bra». Det er det siste jeg husker.

Slik gjengir Alvarez situasjonen, med treneren Andra Fuentes med sin side. Det var hun som kastet seg ut i bassenget for å redde eleven. Grunnen til at vaktene ikke tok grep før henne skal stå i regelverket.

– Ifølge reglene får bare badevaktene hoppe uti bassenget etter fysisk signal fra dommerne, forteller VMs sikkerhetssjef Béla Merkely til svenske Aftonbladet.

Regelen eksisterer for å unngå at konkurranser blir avbrutt på grunn av mulige misforståelser, men Merkely innrømmer imidlertid at dommerne ikke reagerte raskt nok da Álvarez besvimte.

Merkerly sier videre at vaktene forsto alvoret og grep inn da de så treneren hoppe ut i bassenget. Alvarez ble reddet av treneren Fuentes, som stupte uti da hun så Alvarez ligge på bunnen av bassenget.

Artistsvømmeren fikk legehjelp i svømmehallen og skal være i god form, ifølge nyhetsbyrået AFP. Ifølge lagets lege Alyssa Jacobs har Alvarez besvimt også tidligere i karrieren.

(©NTB)

Relatert