FÅR STØTTE: Helene Marie Fossesholm får råd fra den avgåtte skidronningen Therese Johaug. Foto: Fredrik Varfjell
FÅR STØTTE: Helene Marie Fossesholm får råd fra den avgåtte skidronningen Therese Johaug. Foto: Fredrik Varfjell

– Hun har vært veldig støttende for ei ung og dum jente fra Vestfossen

Med gode råd fra Therese Johaug i bagasjen er Helene Marie Fossesholm klar til å reise seg etter den skuffende sesongen i vinter.

Se Verdenscupen på rulleski i Telemarksveka fredag fra kl. 17.30

Helene Marie Fossesholm merker fortsatt knekken hun fikk i OL og skal ikke gå konkurranser i Telemark, men er med på samling.

Overfor TV 2 gjør 21-åringen det klart at det vil ta lang tid før toppformen omsider er tilbake.

– Det er helt nydelig å være tilbake med jentene, vi er en venninnegjeng på tur som har det moro på trening og utenfor trening. Men formen kunne vært bedre, sier Fossesholm når TV 2 møter henne før Telemarksveka.

For hun legger ikke skjul på at det har vært svært lite trening etter OL.

– Etter OL har det vært rolig. Jeg har gjort en del andre ting, for jeg visste det var nødvendig og det har hjulpet. Men jeg har kun hatt én hardøkt etter OL. Jeg har begynt å trene ganske bra, men det gjelder å skynde seg sakte, sier hun, og legger til:

– Jeg har hatt én hardøkt på fire måneder. Det er til vinteren jeg skal gå fort, og da kan jeg ikke «gønne på» nå. Jeg skal bygge meg opp og håper formen blir bedre etter hvert.

PÅ PLASS: Fossesholm er på plass under Telermarksveka Foto: TV 2
PÅ PLASS: Fossesholm er på plass under Telermarksveka Foto: TV 2

Etter knekken hun fikk i vinter har Norges fremtidshåp fått seg en lærepenge, og fått mye råd. Deriblant fra den abdiserte skidronningen Therese Johaug.

– Mange rutinerte løpere har gitt meg råd, men til syvende og sist står det jo på meg. Therese har vært en god sparringspartner, hun har vært veldig støttende og rådførende for ei ung og dum jente fra Vestfossen, sier Fossesholm med glimt i øyet.

Hun flytter nå til Oslo for å få en enda bedre treningshverdag.

– Det er flere jenter å trene med og bedre skiforhold og mer sentralt, selv om jeg har trivdes i Vestfossen, forklarer hun.