Slik går det med Angelina Jordan (16) i dag

HALDEN (TV 2): Den norske verdensstjernen har planene klare for fremtiden.

– Det føles så utrolig fint å være i Norge igjen. Jeg har ikke vært her på tre år, og det føles godt å være tilbake, sier Angelina Jordan (16) blidt når TV 2 møter henne utenfor murene til Fredriksten festning i Halden.

I 2014 trollbandt Oslo-fødte Jordan hele landet da hun som åtteåring vant Norske Talenter med sin unike sangstemme og tilstedeværelse.

Angelina Jordan Astar synger i finalen i Norske Talenter

Åtte år senere har sangtalentet tatt henne til store scener utenlands, en finaleplass i America's Got Talent: The Champions, etterfulgt av millioner av lyttertall.

I kveld inntar den norske verdensstjernen – som har blitt sammenlignet med berømtheter som Adele og Amy Winehouse – scenen under sesongpremieren av Allsang på grensens aller siste sesong.

Albumslipp

Overfor TV 2 røper sangeren at hun for tiden holder på å ferdigstille sitt første album.

– Jeg har drevet med mye låtskriving og jobbet masse med musikk. Nå for tiden jobber jeg med debutalbumet mitt. Det er veldig spennende. Jeg kan ikke vente med å dele det med alle, deler hun.

Se Angelina Jordan fremføre Whitney Houston-klassikeren i videoen øverst i saken.

SANGSTJERNE: Angelina Jordan ble et kjent ansikt både i Norge og utenfor landegrensene i ung alder. Torsdag kveld opptrer hun under sesongpremieren av Allsang på grensen i Halden. Foto: Jonas Been Henriksen / TV 2
SANGSTJERNE: Angelina Jordan ble et kjent ansikt både i Norge og utenfor landegrensene i ung alder. Torsdag kveld opptrer hun under sesongpremieren av Allsang på grensen i Halden. Foto: Jonas Been Henriksen / TV 2

Den talentfulle tenåringen nyarrangerte også nylig Elvis-låten «Suspicious Minds», som i skrivende stund trender på YouTube.

– Det er alltid gøy å gjøre noe nytt.

Jordan har de siste årene vært bosatt i Los Angeles for å satse på musikken der. Før 16-åringen vender hjem igjen, skal hun tilbringe noen uker i fødelandet, og som den ettertraktede artisten hun er, skal hun holde flere konserter i sommer, blant annet på Kongsberg Jazzfestival og Kurbadhagen.

– Det blir veldig, veldig gøy – og så skal jeg være med venner og familie. Det blir koselig, sier hun.

– Sinnssykt

Artisten uttrykker videre at hun er takknemlig for den enorme suksessen hun har oppnådd i ung alder.

– Jeg har jo lært ekstremt mye. Jeg lærer fortsatt. Fra å være åtte år til å synge på de største scenene og møte fantastiske mennesker – den opplevelsen har bare vært helt sinnssyk og erfaringsrik, sier hun, og fortsetter:

– Jeg har vært veldig heldig med alle menneskene rundt meg og alle de i familien min som har trodd på drømmen min – og fansen som har heiet på meg for å oppfylle drømmen. Jeg hadde ikke vært her uten mine fans.

NORGESBESØK: Sangstjernen Angelina Jordan opptrer torsdag under Allsang på grensens sesongpremiere. Senere i sommer skal hun innom Kongsberg Jazzfestival og Kurbadhagen. Foto: Thomas Andersen / TV 2
NORGESBESØK: Sangstjernen Angelina Jordan opptrer torsdag under Allsang på grensens sesongpremiere. Senere i sommer skal hun innom Kongsberg Jazzfestival og Kurbadhagen. Foto: Thomas Andersen / TV 2

Sangtalentet trekker frem en spesiell konsertopptreden som et av sine beste minner så langt i karrieren.

– Jeg åpnet konserten til Quincy Jones i London i anledning hans 85-årsdag. Det er noe jeg aldri kommer til å glemme.

Mål og drømmer

På spørsmål om Jordan har noen konkrete mål for karrieren, er svaret følgende:

– Jeg vil lage tidløs musikk. Jeg vil lage musikk som alle kan relatere seg til, og spre mer kjærlighet fordi det trenger vi i verden.

Rett før sangfuglen haster videre til Allsang-scenen, deler hun en påminnelse overfor andre som drømmer stort:

Slik har du aldri sett «The Final Countdown» før

– Det finnes ingen aldersgrense for å oppfylle drømmen sin. Ikke gi opp drømmene dine. Det er det viktigste. Fortsett å jobbe mot drømmen din uansett hva andre måtte fortelle deg. Hvis du tror på drømmen vil du klare det, avslutter hun.

I sesongpremieren av Allsang på grensen opptrer også Marcus & Martinus, Odd Norstoga, Alexandra Rotan, Lukas Graham og Gyllene Style.

Se Allsang på grensen torsdager klokken 21.40 på TV 2, og på TV 2 Play når du vil.

Relatert