STREIK: Belgia rammes denne uken av en landsomfattende streik. Her fra en demonstrasjon i Brussel mandag. Foto: Geert Vanden Wijngaert / AP / NTB
STREIK: Belgia rammes denne uken av en landsomfattende streik. Her fra en demonstrasjon i Brussel mandag. Foto: Geert Vanden Wijngaert / AP / NTB

Flyplass-kaos i Brussel og London

Belgia rammes av streik over hele landet, og særlig hardt rammes flyplassen i Brussel. Også på flyplassen Heathrow i London er det trøbbel mandag.

I Belgia er det denne uken landsomfattende streik. Fagforeningene som står bak, krever at den belgiske regjeringen hjelper arbeidere som rammes av den kraftige økningen i levekostnader.

Flyplassen i Brussel holder stengt mandag, med unntak av ankomst-delen, skriver Independent. Varetransport med fly vil også fortsette som normalt. Passasjerer som etter planen skulle fly fra Brussel mandag, oppfordres til å endre billettene sine.

Også Charleroi lufthavn, som er Belgias nest største flyplass, rammes av streiken. Den har imidlertid ikke stengt avgangsdelen slik som i Brussel, men det ventes flere timelange køer for å komme inn sikkerhetsportene mandag, skriver The Brussel Times.

Lignende streiker er også planlagt i Spania, Portugal, Italia og Frankrike senere i juni, men konsekvensene av disse er ennå ikke kjent, ifølge avisen.

Bemanningstrøbbel i kjølvannet av pandemiens oppsigelser har skapt problemer på flyplasser i flere land den siste tiden. På Heathrow i London har det i helgen vært store problemer med å håndtere all bagasjen, og mandag er rundt 5.000 passasjerer rammet av kanselleringer som er gjort for å dempe noe av bagasje-pågangen, skriver Sky News.

I helgen har passasjerer måttet vente i timevis for å få tilbake bagasjen sin på flyplassen.

Flyplassen Gatwick har begrenset antall avganger i sommer på grunn av personellmangel, mens Schiphol i Amsterdam har satt tak på antall passasjerer og avlyst flere avganger.