KRITISK: Koronaen herjer i sykkelverden. Smitte vil Alexander Kristoff helst unngå før Tour de France-start 1. juli. Foto: Alessandro Volders
KRITISK: Koronaen herjer i sykkelverden. Smitte vil Alexander Kristoff helst unngå før Tour de France-start 1. juli. Foto: Alessandro Volders

Frykter Tour de France kan ryke: – Kritisk

Alexander Kristoff (34) frykter det verste etter smitteoppblomstring i sykkelsirkuset.

Se Tour de France på TV 2 fra fredag 1. juli.

– Det er kritisk å unngå det nå, hvis ikke ryker Tour de France. Så dette er en risiko for alle rytterne.

Det sier Alexander Kristoff til TV 2 i lagbussen, på vei til start på den sjette etappen av Sveits Rundt.

Der møter han et sykkelfelt som blir stadig mindre. Sykkellagene UAE, Bahrain Victorious, Jumbo-Visma og Alpecin Fenix har alle trukket seg fra Sveits Rundt.

– Det er en del tilfeller i feltet nå, samtidig som det virker som det er en liten oppblomstring generelt i resten av verden.

Nordmann - og UAE-rytter - Vegard Stake Laengen ble fredag tatt ut av Slovenia Rundt. Ikke fordi han er smittet, men fordi han er romkamerat med danske Mikkel Bjerg, som har testet positivt.

– Jeg følte at det med korona var over. Men nå er det tilbake til gamle forholdsregler igjen. Vi må være ekstra nøye med hygienene og holde avstand. Men det er ikke så mye mer man får gjort. Om vi blir syke så blir vi sendt hjem, sier Kristoff.

De mange smittetilfellene gjør sykkellagene ekstra skjerpet kort tid før Tour-start.

– En i laget mitt hadde koronatendenser, men to tester ga negativt svar. Han ble likevel sendt hjem. Så det er ekstra strenge tiltak akkurat nå, forteller Kristoff.

Tour-starten i København 1. juli kommer stadig nærmere. Kristoff forteller at koronaen opptar feltet kun to uker før sesongens store sykkelritt.

– Det kjøres så innmari hardt i dette rittet at det ikke blir anledning til å snakke så mye sammen, men så klart er dette et samtaletema. Det var mange i går som ikke startet. Jeg er spent på å se om tendensen fortsetter i dag.

– Hadde det vært en ide å bare hoppe av Sveits Rundt nå?

– For min del kunne jeg gjerne reist hjem, det er ikke mer å hente ettersom de siste etappene er harde. Men det er god trening til vi skal gjennom lignende etapper i Tour de France, så det er greit med en smakebit på hva som venter. Jeg ønsker derfor helst å fullføre, selv om jeg følte meg sykt sliten i går.