Hyller egne fans etter ny seier: – Føler vi spiller hjemme

Etter 2-0-ledelse og god kontroll halvveis mot Kongsvinger fikk Brann tøff kamp om tre poeng på Gjemselund.

Kongsvinger - Brann 1-3 (0-2)

Se sammendrag fra kampen i videovinduet øverst!

Brann dominerte og ledet 2-0 til pause borte mot Kongsvinger etter scoringer av Niklas Jensen Wassberg og Frederik Børsting, men etter hvilen tok hjemmelaget over og reduserte umiddelbart.

Ikke lenge etter avsluttet Jan Martin Hoel Andersen fra om lag fem meter, men Brann-keeper Mathias Dyngeland fikk opp en arm og stoppet forsøket.

– Det er en kanonredning av Dyngeland, kommenterte discovery-kommentator Jørgen Klem.

Hjemmelaget hadde flere sjanser til å utligne, men Brann holdt unna. På overtid sikret Bård Finne tre poeng for Brann som vant 3-1 og tok sin fjerde strake seier i serien.

– Det var deilig. Vi var shaky ut i andre omgangen der, så det var godt å sette spikeren i kista, sier målscorer Bård Finne til Discovery+ etter kampen.

– Fantastisk kok på bortebane nok en gang

Dermed kunne de rundt 500 Brann-supporterne som hadde tatt turen til Gjemselund juble for tre poeng.

– Det er fantastisk kok på bortebane nok en gang. Vi føler vi spiller hjemme foran egen fans omtrent. Du hører ikke noe annet enn dem, sier Finne om egne supportere.

Brann-trener Eirik Horneland hyllet også fansen etter kampen.

– Det er fantastisk. Vi har hatt det sånn i hele år og det er en gave for oss. Sånn som i dag når vi sliter så har vi de med oss og de hjelper oss på veien. Vi er stolte over hvordan de mobiliserer og stiller mannsterke både borte og hjemme og skaper liv og røre. Det er gøy å være en del av Brann da, sier Horneland.

MANNSTERKE: Rundt 500 brannsupporte hadde tatt turen til Gjemselund. Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN
MANNSTERKE: Rundt 500 brannsupporte hadde tatt turen til Gjemselund. Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN

Etter 3-1-seieren befinner Brann seg på en andreplass på tabellen, to poeng bak serieleder Mjøndalen som har en kamp mer spilt. Førstkommende mandag tar Brann i mot Mjøndalen til toppkamp på Brann Stadion.

Tidlig ledelse

Allerede etter elleve minutter kom bergensernes første mål. Niklas Castro vippet gjennom til 17 år gamle Jensen Wassberg som banket til på halvspretten, via tverrligger og inn og 1-0 til gjestene.

Brann dominerte de første 45 minuttene og like før pause doblet Frederik Børsting. Kongsvinger-keeper August Strömberg reddet først skuddforsøket fra Aune Heggebø, men danske Børsting fikk en enkel jobbe med å dytte inn returen.

Etter Brann-dominans i første omgang reduserte Kongsvinger umiddelbart etter hvilen. Et langt innkast fra Kevin Egell-Johnsen ble stusset av Kristian Jahr og Martin Vinjor kunne enkelt bredside inn 1-2 på bakre stolpe.

Guttene fra skogene var klart best i åpningen av andre omgang og hadde flere muligheter til å utligne. Jan Martin Hoel Andersen prøvde seg først fra distanse, før han etter et innlegg fikk en enorm mulighet fra fem meter, men Mathias Dyngeland vartet opp med en fantastisk reaksjonsredning.

På overtid avgjorde Bård Finne for gjestene, og Brann vant 3-1.

Relatert