Mistet seieren: – Jeg er litt forundret

God poengfangst tross remis mot kinesiske Wei Yi.

Få med deg siste dag av de innledende rundene i Chessable Masters på TV 2 Play søndag fra kl. 17:30. (NB: sendes ikke på TV 2 Sport 2 før 19:00!)

Magnus Carlsen virket å være i storform under dag tre av Champions Chess Tour: Chessable Masters. Dagens siste parti fikk likevel TV 2s sjakkstudio til å klø seg i hodet.

Verdensmesterens åpningstrekk mot kinesiske Wei Yi er kjent som et av de dårligste man kan spille. Tross åpningstrekket skulle verdensmesteren få en dominerende stilling etter kort tid.

– Wei Yi spilte på en måte som gjorde Carlsens åpningstrekk relevant, kritiserte Jon Ludvig Hammer i studio.

Det så lenge ut til at Carlsen skulle styre partiet til seier, men rot i sluttspillet gjorde at partiet endte remis.

Åtte poeng av tolv mulige gjør at Carlsen likevel ligger godt an til sluttspillplass før siste dag av de innledende rundene.

Du kan se sjakkstudios oppsummering av dagen i videoen under:

Spekulasjon om åpningsvalget

En to uker gammel instagrampost fikk studio til å spekulere i om åpningsvalget i siste parti var en anbefaling fra Petter Northug. Carlsen spurte om åpningsforslag og fikk «H4» til svar fra skistjernen.

Det var også dette Carlsen spilte som sitt første trekk mot Wei Yi.

31-åringen avkrefter imidlertid at det var Northug som var inspirasjonen.

– Jeg husker at han foreslo det, men det var ikke en del av det jeg tenkte på, svarte Carlsen på spørsmål om sammenhengen.

Aryan Tari med comeback

Det var ikke bare verdensmesteren som kunne si seg fornøyd med dagens prestasjon. Norges nest beste spiller, Aryan Tari, hadde hatt en skuffende turnering før tredje spilledag.

SNUOPERASJON: Aryan Tari er tilbake i kampen om sluttspillplass. Foto: Terje Bendiksby
SNUOPERASJON: Aryan Tari er tilbake i kampen om sluttspillplass. Foto: Terje Bendiksby

22-åringen gjorde et imponerende comeback og fikk ti poeng av tolv mulige for dagen. Han er dermed tilbake i kampen om topp åtte og kvalifisering til sluttspillet.