Berg-og-dal-bane for Carlsen

Én av to unge superstjerner slo verdensmesteren.

Du kan se neste dag av Champions Chess Tour: Chessable Masters på TV 2 Sport 2 eller TV 2 Play lørdag kl 17:30.

Det var store forventninger til andre spilledag i Champions Chess Tour: Chessable Masters. Magnus Carlsen møtte to unge superstjerner i de første partiene.

Rameshbabu Praggnanandhaa (16) og Abhimanyu Mishra (13) har begge skapt overskrifter på grunn av sine prestasjoner i ung alder. Én av dem skulle greie å trekke det lengste strået mot verdensmesteren.

Carlsen ender med to seiere, ett tap og en remis i dag to. 31-åringen var misfornøyd med uttellingen av dagens partier.

– Det positive er at det fort kunne blitt tre seiere og én remis i dag. Jeg kaster bort en seier til remis og en remis til tap, kommenterte Carlsen til TV 2.

Se sjakkstudios oppsummering av dagens partier i videoen under:

Tidsdrama fra start

Det så lenge ut til at kampen mellom Carlsen og Praggnanandhaa skulle ende i poengdeling. Tidstrøbbel med sorte brikker mot inderen førte imidlertid til en kjempetabbe. Bare ett trekk senere måtte nordmannen gi opp.

Det er andre gang Praggnanandhaa vinner mot Carlsen i Champions Chess Tour. Inderen ligger an til sluttspillkvalifisering med en foreløpig femteplass.

Utspilte vidunderbarn

Carlsen greide å nullstille seg etter tapet mot Praggnanandhaa. I dagens andre parti hadde verdensmesteren full kontroll mot unge Abhimanyu Mishra.

Carlsen hadde ingen problemer underveis i partiet, og styrte til slutt inn en komfortabel seier.

– Elegant avslutning av Magnus, konstaterte en imponert Jon Ludvig Hammer i TV 2s sjakkstudio.

Tross tap i dagens første parti ligger Carlsen godt an til sluttspillkvalifisering. To seiere og én remis i de resterende partiene gjør at han ligger godt innenfor topp åtte.