PÅ TRENING: Viktor Hovland sjekker linjen på trening før PGA-mesterskapet. Foto: Michael Madrid
PÅ TRENING: Viktor Hovland sjekker linjen på trening før PGA-mesterskapet. Foto: Michael Madrid

Hovland kan knapt huske noe lignende: – Det er en bisarr situasjon

Viktor Hovland om den store snakkisen før storturneringen PGA Championship.

Torsdag starter årets andre majorturnering i golf, PGA Championships, som i år spilles i Tulsa, Oklahoma.

Det norske golfesset Viktor Hovland er som vanlig blant navnene som nevnes blant mulige vinnere, og 24-åringen er oppløftet av sin egen form før han går inn i turneringen.

MØTTE PRESSEN: Viktor Hovland før PGA Championships. Foto: SNTV
MØTTE PRESSEN: Viktor Hovland før PGA Championships. Foto: SNTV

– Jeg var ikke veldig fornøyd med spillet mitt de siste ukene. Ikke at det var langt unna, men jeg har gjort noen flere dumme feil enn jeg normalt sett gjør. Så jeg har vært ganske motivert for å stå på, og de siste tre ukene har vært veldig gode. Det føles som om spillet mitt er bedre nå, sier Hovland på sin pressekonferanse tirsdag.

– Det er alltid ting å jobbe med, men jeg blir ikke overrasket om jeg får en fin start og spiller godt denne uken.

Ett samtaleemne

Hovland er revansjesugen etter å ha endt på 30. plass i turneringen i fjor. Selv med flere titler under beltet, venter han enda på den store, forløsende seieren i en Major-turnering.

Før de første slagene slås torsdag er det imidlertid noe helt annet som opptar de fleste, nemlig en som glimrer med sitt fravær.

Phil Mickelson, som i fjor vant på spektakulært vis og ble tidenes eldste vinner av en majorturnering i golf, stiller nemlig ikke.

HISTORISK: Phil Mickelson med trofeet etter PGA Championship-triumfen i 2021. Foto: Stacy Revere
HISTORISK: Phil Mickelson med trofeet etter PGA Championship-triumfen i 2021. Foto: Stacy Revere

– Det er en bisarr situasjon, sier Hovland på sin pressekonferanse før han slår ut torsdag.

– Det er ikke ofte en regjerende major-mester ikke kommer tilbake for å forsvare tittelen. Jeg kommer bare på at det skjedde da Rory ble skadet. Så det er virkelig en rar situasjon.

Dobbeltmoral?

Mickelson er i en selvpålagt spillekarantene etter å ha vakt harme med uttalelser om Saudi-Arabia, i forbindelse med opprettelsen av en konkurrerende golf-turné til PGA-touren.

Han ønsket å presse frem endringer på verdens høyeste golfnivå, samtidig som han samarbeidet med en nasjon som han vedgikk har en fryktelig historie med menneskerettigheter.

Det har han fått enormt kritikk for, men han har likevel indikert at han ønsker å delta i London-turneringen som skal kickstarte den nye «superligaen» i golf.

På ett år er Mickelson gått fra å være bejublet og populær til svært upopulær.

– Jeg tror vi alle ville likt om Phil var her for å se hvordan han kunne gjort det. Måten han vant på i fjor var spektakulær, sier Hovland.

Relatert