Emil Pálsson fikk hjertestans igjen

Sarpsborg 08-spilleren Emil Pálsson gledet seg til å gjøre comeback. Ut av intet fikk han hjertestans for andre gang på et halvt år.

– Det er dårlige nyheter. I forrige uke fikk jeg en ny hjertestans på trening da jeg var på Island, sier Pálsson til TV 2 etter å ha sett Lillestrøm-Sarpsborg fra tribunen.

1. november i fjor kollapset islendingen og ble gjenopplivet på banen da han var på utlån hos Sogndal.

28-åringen forteller til TV 2 at han hadde trent godt de fire-fem siste månedene, og at planen var å flytte tilbake til Norge for å trene for fullt igjen med Sarpsborg 08.

– Jeg er ekstremt skuffet. Det var noe jeg ikke trodde at skulle skje igjen, sier han.

– Første gangen var jeg veldig glad for at jeg var i live, men denne gangen var det litt mer skuffelse og det ble veldig trist. For jeg var på et så bra sted og klar for å komme tilbake til fotballen, forklarer Pálsson, som understreker at han selvfølgelig er takknemlig for at alt gikk bra.

LIVREDDER: Emil Pálsson takket førstehjelperne som reddet livet hans før kampen mot Stjørdals-Blink ble spilt på nytt i november. Foto: Christian Blom
LIVREDDER: Emil Pálsson takket førstehjelperne som reddet livet hans før kampen mot Stjørdals-Blink ble spilt på nytt i november. Foto: Christian Blom

Islendingen sier at det skjedde tidlig på det han omtaler som en lett, individuell fotballtrening, og forteller at han husker alt fra situasjonen.

Da midtbanespilleren fikk hjertestans i november, var det tidlig i kampen mot Stjørdals-Blink. Denne gangen var det tidlig på en treningsøkt.

– Det var ganske likt. Det er noe som må være galt med hjertet mitt akkurat nå, sier Pálsson, og opplyser at han skal på flere undersøkelser for å komme til bunns i problemet.

Islendingen fikk operert inn en hjertestarter i november.

Nå bruker legene infoen den tar opp hver dag for å prøve å finne ut hva som er galt, forteller han.

– Akkurat mitt problem tror jeg er veldig vanskelig å si. De har ikke funnet noen problemer med hjertet mitt de siste fem månedene. Jeg har trent veldig mye og med høy puls, også, og aldri fått noen problemer. Så skjer det bare ut av ingenting på en lett trening. Det er vanskelig å si når det kan skje, sier han.

Emil Pálsson på et pressetreff i underkant av to uker etter at han fikk hjertestans i en obosligakamp. Foto: Christian Blom
Emil Pálsson på et pressetreff i underkant av to uker etter at han fikk hjertestans i en obosligakamp. Foto: Christian Blom

Islendingen medgir at han går en høyst tvilsom fotballfremtid i møte.

– Når det skjer to ganger, blir det tøft og vanskelig å komme tilbake til fotballen. Men jeg skal ikke si hundre prosent at jeg skal slutte.

– Det er kort tid siden det skjedde, og det er veldig vanskelig å si akkurat nå. Jeg må bare tenke på meg selv og helsen min og prøve å finne ut hva som er galt. Så kommer jeg tilbake senere med hva som skjer med fotballkarrieren, varsler Pálsson.