Spissjuvel herjet: – Han er et monster

LILLESTRØM (TV 2): Det blir ekstra tunge bein i 17. mai-toget for Sarpsborg-stopperne etter møtet med Lillestrøm-spiss Akor Adams (22) i solskinnet på Åråsen.

Lillestrøm–Sarpsborg 1-0

Ylldren Ibrahimaj fikk æren av å sette inn et fullt fortjent vinnermål for Lillestrøm i toppkampen mot Sarpsborg, men det var sidemann i LSK-angrepet det virkelig handlet om.

Adams la opp til Ibrahimajs scoring etter et av sine mange raid, da han brukte all sin fart og styrke til å utfordre Sarpsborg-forsvaret på venstresiden og legge ballen perfekt til rette for lagkameraten.

Det var bare ett av mange tilfeller der den nigerianske spissen ga Sarpsborg-forsvarerne tunge bein.

– Han er et monster rett og slett. Han er fysisk så sterk. God teknisk og rask. Har nesten hele pakken, og så har han utrolig selvtillit om dagen. Da er det gøy å ha ham på laget, sier lagkamerat Eskil Edh til TV 2.

– Hva gjør ham så bra?

– Man ser ham ute på banen. Oversteg. Komme forbi folk. Bruker ikke bare styrken, men også teknikken og ferdighetene. Han blomstrer virkelig om dagen.

Han fikk en scoring annullert både i første og andre omgang; den første var soleklar, den andre svært vanskelig å bedømme.

Med ryggen mot mål var Adams umulig å ta ballen fra, mens det stadig ble trøbbel for den blå backfireren da han satte fart i bakrom.

Særlig Sarpsborg-kaptein Bjørn Inge Utvik ble svimmel da Adams viste frem teknikken og fintet ham bort med en perfekt overstegsfinte før han var nære ved å score.

Med bedre treffsikkerhet alene med keeper kunne Adams scoret både ett, to og tre, men den målgivende pasningen var nok til å sikre tre nye poeng til et LSK-lag som er det eneste ubeseirede i Eliteserien.

Adams ble kåret til banens beste og ble byttet ut til stående applaus fra et Åråsen-publikum som kan feire nasjonaldagen med andreplass og råsterke 17 poeng på syv kamper.

–Det var utrolig gøy i dag. Vi har all respekt for Sarpsborg. De er gode og har vært bra, sier Eskil Edh.