Reiten og Mjelde vant dramatisk FA-cupfinale mot Manchester City – forsvarte titteldobbel

Chelsea slet seg til FA-cuptriumf mot Julie Blakstad og Manchester City på Wembley søndag. London-laget seiret 3-2 etter at en sen utligning ga ekstraomganger.

CUPMESTER: Guro Reiten var med på søndagens Chelsea-triumf. Foto: Mike Egerton

Chelsea tok sin tredje ligatittel på rad med seier over Manchester United forrige uke. Søndag var de røde djevlenes byrival, Manchester City, siste hinder for London-klubben i jakten på å forsvare «The Double».

Det ble en jevn kamp foran et rekordsatt Wembley med snaut 50.000 tilskuere. Den gamle kvinnerekorden var på 45.000 da Chelsea slo Arsenal i FA-cupfinalen i 2018.

Chelsea tok føringen etter en halvtime ved Sam Kerr. Kun minutter før hvilen utlignet Lauren Hemp. Etter timen spilt sendte Erin Cuthberth Chelsea i føringen igjen.

City jaget utligning, og minuttet før full tid fant Hayley Raso nettmaskene. Men i første ekstraomgang dukket målmaskin Kerr opp og sikret Chelseas fjerde FA-cuptriumf.

Gir inspirasjon

Guro Reiten spilt fra start for Chelsea og gjorde en god figur.

– Det var en merkelig kamp. Det skifter veldig, men jeg tenkte det skulle gå da vi ledet med fem minutter igjen. Heldigvis kom vi sterkt tilbake i ekstraomgangene. Det var sykt artig, og det handler om å vinne, sa Reiten til Viaplay etter finaletriumfen.

De mørkeblå tok også en titteldobbel i 2018 og 2021.

Maren Mjelde startet på benken og slapp til mot slutten i siste ekstraomgang. Veteranen har slitt med å komme tilbake for fullt etter en alvorlig kneskade i mars i fjor.

– Det var i tilfelle vi trengte en ekstra straffeskytter og forsvarsspiller. Jeg må si at jeg nesten var mer nervøs da jeg satt på benken enn jeg var på banen. Det er kjempegøy å være med, og seieren gir meg inspirasjon til å kjøre på videre, sa hun.

Julie Blakstad ble byttet inn for City sju minutter før ordinær tid.

To perlemål

Det var tempofylt og tøffe dueller fra start. I det 17. minutt ble Kerr spilt gjennom forsvarsrekka til City, og spissen rundet keeper og satt ballen i buret. Målet ble annullert for offside.

Etter halvtimen spilt tok Chelsea ledelsen ut av det blå etter et svakt innlegg fra Willie Bright. En dårlig plassert Ellie Roebuck i City-målet så ballen gå over seg og finne pannebrasken til en luskende Kerr på bakre stolpe.

To minutter før hvilen utlignet Hemp da hun tok seg inn i 16-meteren og skrudde ballen i lengste bak keeper Ann-Katrin Berger. Dermed sto det likt til pause etter en underholdende omgang.

Kerr-dobbel

City gikk ut etter hvilen i et forrykende tempo, men Berger holdt Chelsea inne i kampen. De mørkeblå ristet av seg sjokket, og etter timen tok de føringen igjen ved Cuthberth. Midtbanespilleren fikk ballen på drøye 20 meter og klinket den opp i krysset.

Chelsea holdt lenge unna, men minuttet før ordinær tid kriget Hayley Raso seg forbi venstreback Magdalena Eriksson og dundret inn 2-2. Dermed måtte det ekstraomganger til.

Der fikk begge lag muligheten til å avgjøre, men det var Kerr og Chelsea som lyktes. Skuddet hennes gikk via City-stopper Alex Greenwood og i mål.