Politiet har satt opp sikkerhetslinje utenfor et supermarked i byen Buffalo. Foto: Joshua Bessex / AP
Politiet har satt opp sikkerhetslinje utenfor et supermarked i byen Buffalo. Foto: Joshua Bessex / AP

10 personer døde etter masseskyting i USA

Det har vært en masseskyting på et supermarked i Buffalo i staten New York, opplyser politiet på Twitter.

10 mennesker er drept etter en masseskytingsepisode på et supermarked i Buffalo, New York, sier amerikanske myndigheter ifølge Associated Press.

I tillegg til de 10 personene som mistet livet ble også tre personer skadd ved Tops Friendly Market, før drapsmannen overga seg til politiet.

– Han gikk ut av bilen og var utstyrt med mye våpen. Han hadde taktisk utstyr og hjelm. Han hadde et kamera som direktesendte hendelsen, sa politisjefen Joseph Gramaglia på en pressekonferanse.

Politiet meldte tidligere lørdag ettermiddag om masseskytingen. Minst en person er i varetekt.

– Flere personer har blitt truffet av skudd, tvitrer Buffalo politidistrikt.

Senere bekreftet Gramaglia at den skyldige skjøt fire personer inne i butikken. Tre av de døde momentant.

En vakt på stedet prøvde å stoppe gjerningsmannen med å skyte mot han, men han traff den skuddsikre vesten. Gjerningspersonen svarte da med å skyte og drepe vakten.

Mener skytingen ble strømmet

Etterforskere mener mannen strømmet skytingen direkte med kameraet han var utstyrt med. Det undersøkes også for å se om gjerningsmannen har publisert et manifest på nettet.

Etterforskningen er i en tidlig fase, og motivet for skytingen er ikke klart, men politiet undersøker nå om masseskytingen var rasistisk motivert. Ifølge AFP undersøker FBI masseskytingen som hatkriminalitet.

Politiet har bekreftet at 11 av ofrene er svarte og to er hvite. Ifølge AP er området som skytingen fant sted et område med flertall av afroamerikanske innbyggere.

Det er en 18-år gammel mann som er identifisert som gjerningspersonen.

– Dette er der verste marerittet et hvert samfunn kan oppleve. Vi er såret og fylt med sinne. Dybden av smerten som familiene til de pårørende og samfunnet føler på nå er ubeskrivelig, så ordføreren i Buffalo Byron Brown.

198 masseskytninger hittil i år

Hittil i år har der vært 198 masseskytinger i USA, ifølge nettarkivet The Gun Violence Archive.

Nettstedet definerer en masseskyting som en hendelse hvor minst fire personer er blitt skadet eller drept.

I fjor var det 693 masseskytinger i USA. Dette er det høyeste tallet siden gunviolencearchive startet loggføring i 2014.