HEIAGJENG: Greta Tenfjord er moren og Konstantinos Georgiadis (begge i midten) er faren til norsk-greske Amanda Tenfjord, som synger for Hellas i Eurovision Song Contest finalen lørdag kveld. De har med seg 20 venner og slekt av Amanda til det store showet i Pala Olimpico i Torino.
Foto: Heiko Junge / NTB
HEIAGJENG: Greta Tenfjord er moren og Konstantinos Georgiadis (begge i midten) er faren til norsk-greske Amanda Tenfjord, som synger for Hellas i Eurovision Song Contest finalen lørdag kveld. De har med seg 20 venner og slekt av Amanda til det store showet i Pala Olimpico i Torino. Foto: Heiko Junge / NTB

Norske Amanda representerer Hellas: – Surrealistisk

Amanda Tenfjord fra Ålesund, som representerer Hellas, har med seg et følge på rundt 20 personer fra flere land under Eurovision Song Contest i Torino.

Åtte av dem skal sitte i salen under lørdagens finale, blant dem moren Greta Tenfjord og faren Konstantinos Georgiadis.

– Det er så surrealistisk. Jeg kjenner litt på nervene, selv om det egentlig ikke skulle være noen grunn til det. Sånn er det, sier moren til NTB.

Nervøs

– Er du mer nervøs enn Amanda?

– Er ikke det parallelt, da? Mor og datter. Men hun viser det aldri. Hun er perfeksjonist, sier Greta Tenfjord.

De i følget som ikke har finalebillett, har stort sett enten fått med seg semifinalen eller en av prøvene før finalen. Og de samles i Eurovision Village i sentrum av Torino for å følge showet på storskjerm.

Bestemødrene fra Hellas og Norge er blant de eneste som faktisk ikke er i Torino. Ellers har venner og slektninger har kommet fra Hellas, USA, Nederland, Ukraina og Norge.

Norske Amanda skriver historie i Eurovision-finalen: – Gøy

Drømmescenario

Da TV 2 møtte Tenfjord før finalen, sa hun at hun skulle fokusere på å ha det gøy under finalen.

Hun syns det hadde vært moro om hun fikk noen stemmer fra det norske folk, men understreker at hun også heier på de andre bidragene med nordmenn i:

– Drømmescenario hadde vært om vi fikk Norge, Tsjekkia og Hellas på delt førsteplass, sier hun lattermildt.

Hun sikter til at de to nordmennene Casper Hatlestad og Benjamin Rekstad er med i det Tsjekkiske bidraget. De danner trioen We Are Domi med Dominika Hašková.

Relatert