Guardiola slår tilbake mot United-helter: – Så ingenting av det da vi knuste dem

Manchester City-manager Pep Guardiola er uenig i kritikken.

Da Manchester City ble sendt ut av Champions League, kom kritikken mot manager Pep Guardiola fra tidligere Manchester United-stjerner som Dimitar Berbatov og Patrice Evra, samt Milan-legenden Clarence Seedorf.

To scoringer på overtid sikret ekstraomganger for Real Madrid, som tok seg videre til finalen etter Karim Benzemas avgjørende straffespark.

Evra sa at Guardiola ikke ønsker ledere på laget. Franskmannen mente Guardiola ikke klarer å trene spillere med personlighet. Berbatov sa at City manglet konsenstrasjon på Santiago Bernabéu, men Seedorf satte spørsmålstegn ved Guardiolas stil. Det gjengir tabloidavisen Daily Mail.

Guardiolas svar

Nå slår Pep Guardiola tilbake mot de pensjonerte spillerne.

– Vi viste den samme karakteren og personligheten i tapet i Madrid som vi har hatt de siste årene. Spillere som Berbatov, Seedorf og Evra var ikke der. Jeg har spilt mot dem, og jeg så ingenting av personligheten deres da vi knuste United i Champions League-finalen, sier Guardiola.

Barcelona med Pep Guardiola som trener slo Manchester United i Champions League-finalen i både 2009 og 2011. Evra startet begge oppgjørene, mens Berbatov ble byttet inn i 2009-finalen.

KNUST AV BARCELONA: Manchester United og Patrice Evra (t.v.) var sjanseløse i to Champions League-finaler mot Lionel Messi og Barcelona. Foto: Martin Rickett
KNUST AV BARCELONA: Manchester United og Patrice Evra (t.v.) var sjanseløse i to Champions League-finaler mot Lionel Messi og Barcelona. Foto: Martin Rickett

– Du kan ikke ha personlighet fordi du slipper inn to mål på ett minutt etter å ha hatt sjanser selv til å score? I de fire siste kampene har vi scoret 19 mål, så vi har en utrolig personlighet. Jeg er helt uenig med dem. Personligheten vår har gjort at vi har oppnådd det vi har gjort de siste fem årene. Det har vært kamp hver tredje dag i alle turneringer, sier Manchester City-sjefen på fredagens pressekonferanse.

Dro Liverpool-eksempel

Guardiola begynte også å dra en parallell til Liverpools sesong.

– Liverpool kan kanskje vinne alle fire titlene, men de kan også stå igjen med én tittel. Vil dere da si at de ikke har personlighet og karakter, og at de ikke hadde en fantastisk sesong? Selvfølgelig har de hatt det. Sånn er fotball. Du kan ikke kontrollere alt når man når semifinaler og finaler, sier han.

– Det viktigste er at vi er med langt inn i turneringene, legger Guardiola til.

Manchester City møter West Ham borte i det TV 2 Sport Premium-sendte oppgjøret søndag ettermiddag. City kan øke luken til seks poeng på toppen av tabellen, da Liverpool møter Chelsea i FA-cupfinalen lørdag kveld.

Relatert