Casper Ruud med en triumferende knyttneve under kvartfinalen i Roma. Foto: GUGLIELMO MANGIAPANE
Casper Ruud med en triumferende knyttneve under kvartfinalen i Roma. Foto: GUGLIELMO MANGIAPANE

Casper Ruud til semifinale etter thriller – møter verdenseneren i semfinale

Kvartfinalen i ATP-turneringen i Roma mellom Casper Ruud (23) og Denis Shapovalov (23) ble en nervepirrende batalje.

Denis Shapovalov - Casper Ruud (6-7, 5-7)

Etter tredjerundeseieren mot amerikanske Jensen Brooksby torsdag, ventet langt mer meritterte Denis Shapovalov i kvartfinalen for Casper Ruud.

Etter tiebreak-seier i første sett, viste 23-åringen fra Norge ordentlig karakter i det andre. Snarøyagutten avverget en settball på stillingen 5-4 til kanadieren, og snudde settet til 7-5.

– Det var mye stang ut på breakballene, men til slutt ble det stang inn, sier Casper Ruud etter kampen til Eurosport.

Nå venter semifinalekamp mot Novak Djokovic. Det ble klart etter at verdenseneren slo Felix Auger-Aliassime sent fredag kveld. Etter kampen tok han seg tid til å skryte av lørdagens motstander.

– Casper jobber veldig hardt og innehar mye kvalitet. En grusspesialist som har forbedret seg mye på alle underlag, sier Djokovic etter hans kvartfinaletriumf.

– Han er en fin fyr som jeg trives å trene sammen med, legger serberen til.

Fornøyd trener

– Det var en vrien og vanskelig match. Det er vanskelig å få disse breakballene selv om han fikk mange, så klarte han aldri å ta nok av de til slutt. Dette satt langt inne. Litt nervøst her og der, men når ballen er i spill føler jeg at Casper er bedre med litt mer trykk fra forehanden, sier pappa og trener Christian Ruud til TV 2.

– I tillegg synes jeg Casper server veldig godt i dag. Han holder den fin hele veien selv om han får én breakball mot seg, legger han til.

Se det utrolige Ruud-trikset som får publikum til å ta av

Fra før er verdenstreer Alexander Zverev og verdensfemmer Stefanos Tsitsipas klare for semifinale.

– Det spiller ingen rolle for meg. Det hadde vært gøy å få revansje på Novak, sier Ruud om en eventuell semifinalemotstander. For to år siden møtte Ruud serberen i semifinalen i samme turnering.

– Nå er vi i semifinalen i Roma Masters 1000. Det er vi veldig fornøyd med, konkluderer Christian Ruud.

Klaget på dommer

Det ble et uhyre jevnt første sett på centercourten i den italienske hovedstaden. Begge spillerne fulgte hverandre som fluer gjennom settet - og tiebreak måtte til for å skille duellantene.

I tennisens straffesparkkonkurranse gikk Ruud tidlig opp i en 2-0-ledelse før en usedvanlig svak Ruud-retur sørget for norsk frustrasjon på banen.

Ruud gikk bort til hoveddommer og sa klart og tydelig ifra at den ene linjedommeren stod i veien for ham under ballvekslingen.

– Kan hun være på venstresiden av meg, slik at hun ikke er i veien på den andre siden, spurte Ruud, og fikk gehør.

Etter disputten viste Ruud tennisspill på høyt nivå, og dro i land det første settet mot jevnaldrende Shapovalov med 9-7 i tiebreak.

 Foto: ANDREAS SOLARO
 Foto: GUGLIELMO MANGIAPANE
 Foto: ANDREAS SOLARO
Casper Ruud i aksjon under ATP1000-turneringen i Roma.

En potensiell semifinale mot Novak Djokovic lå i potten for vinneren. I sett to var det igjen uhyre jevnt, og Ruud greide å avverge en settball på stillingen 5-4 til Shapovalov. I stedet utlignet snarøyagutten til 5-5.

Det ellevte gamet ble av det langvarige slaget, men da Shapovalov gjorde sin sjuende dobbelfeil for dagen, grep Ruud sjansen og brøyt til 6-5 like etter. I siste game viste Ruud sin klasse og kontrollerte inn til semifinaleplass.

Relatert