Tromsø tok sesongens andre seier med 1-0 over Vålerenga

Eric Kitolano ble matchvinner med kampens eneste mål da Tromsø slo Vålerenga i Eliteserien.

JUBEL: Tromsø-spillerne jubler etter 1-0 scoring fra Eric Kitolano. Foto: Rune Stoltz Bertinussen

Det var Tromsøs andre trepoenger denne sesongen. Laget har åtte poeng etter at seks kamper spilt, mens Vålerenga blir stående med ni.

Kampen skulle egentlig spilles i begynnelsen av juli, men på grunn av at man må skifte ut kunstgresset på Alfheim ble den framskutt.

Eric Kitolano satte fyr de på litt over 2000 hjemmepublikummere etter 66 minutter. Han kom seg foran Ivan Näsberg i duellen og satte inn i innlegget fra Lasse Nilsen til 1-0.

Vålerengas notoriske måltjuv Vidar Örn Kjartansson var noen få centimeter unna scoring da hans heading i sluttsekundene av 1. omgang strøk like utenfor. Hjemmelaget hadde ballen og spillet mye, men skapte ikke særlig med sjanser.

Vålerenga stilte i sine nye bortedrakter som er burgunder med blå striper. Drakten er designet etter innspill fra Klanen.

Osame Sahraoui ropte på straffe da han kom igjennom på en kontring etter 37 minutter. Han mente at han ble holdt i trøya, men dommeren viftet det hele vekk.

Vålerenga kunne tatt ledelsen tidlig i 2. omgang, men Henrik Bjørdal bommet nærmest for åpent mål i en situasjon han kanskje scoret på 99 av 100 ganger.