VM-GULL: Kristian Blummenfelt jubler for VM-gull i Ironman. Foto: Sean M. Haffey
VM-GULL: Kristian Blummenfelt jubler for VM-gull i Ironman. Foto: Sean M. Haffey

Blummenfelt vant VM i Ironman

Bergenseren kan nok en gang juble for en fantastisk bragd. For første gang kan han kalle seg verdensmester i Ironman.

Den norske triatlon-stjernen Kristian Blummenfelt (28) tok lørdag kveld VM-gull på Ironman i St. George i Utah. Dette var hans første forsøk i et Ironman-VM. Han fullførte på 7 timer, 49 minutter og 18 sekunder.

Blummenfelt løp i 29 varmegrader og hadde en komfortabel ledelse da mesteparten av klatringen var unnagjort. Løypekartet viste at det ville flate mer ut da det gjensto i underkant av ti kilometer igjen.

Da var det Braden Currie fra New Zealand som lå som nummer to bak Blummenfelt.

KOSTET KREFTER: Kristian Blummenfelt var helt på felgen etter målgang. Foto: Sean M. Haffey
KOSTET KREFTER: Kristian Blummenfelt var helt på felgen etter målgang. Foto: Sean M. Haffey

– Braden Currie er tøff, men styrken som Blummenfelt har i føttene er rett og slett for sterke, oppsummerte Dave Scott, ekspert i Ironman Nows direktesending av løpet. Scott har selv vunnet VM i Ironman seks ganger.

På oppløpet tok 28-åringen seg til hodet og virket rett og slett sjokkert. Han tok seg også tid til å flere high-fives med tilskuere som heiet ham frem de siste meterne før målgang.

Bergenseren måtte titt og ofte kjøle seg ned med kald drikke. Han benyttet også is til å kjøle ned kroppen underveis i den høye temperaturen.

En Ironman-distanse består av 3800 meter med svømming, deretter er det 180 kilometer med sykling før det avsluttes med en maraton på 42,2 km.

Blummenfelt imponerte stort da han tok OL-gull i triatlon i fjor sommer. Han var imidlertid ikke den eneste nordmannen som skulle delta i lørdagens VM. Gustav Iden skulle egentlig være med å kjempe om VM-medaljene, men sykdom førte til at han ikke stilte fra start.

Fra før av har Blummenfelt verdensrekorden i Ironman. Den satt han i Ironman-debuten i fjor på 7 timer, 21 minutter og 12 sekunder.