GULL: Denne Nintendoen i 24k gull ble gitt til dronning Elizabeth som er markedsstunt. Nå ligger den ute for salg. Foto: ConsoleVariations.com/MEGA
GULL: Denne Nintendoen i 24k gull ble gitt til dronning Elizabeth som er markedsstunt. Nå ligger den ute for salg. Foto: ConsoleVariations.com/MEGA

Nå ligger den «ultimate» Nintendoen ute på auksjon

Den gullbelagte Nintendoen var først ment for dronning Elizabeth. Nå er den å finne på auksjon.

Nå ligger det «ultimate» Wii-samlerobjektet, ment for selveste dronning Elizabeth, ute for salg.

Tilbake i 2009 var den gullbelagte spillkonsollen en del av et markedsstunt, gjennomført av spillselskapet THQ.

Målet var TV-stua på Buckingham Palace, men det hører med til historien at stuntet var mislykket, da sikkerhetstjenesten ved Buckingham Palace avviste «The Golden Wii».

Konsollen ble returnert til THQ som beholdt eksemplaret frem til selskapet gikk konkurs tilbake i 2013.

Eksemplaret ble da solgt videre til en anonym person. I 2017 ble den gullbelagte konsollen solgt til den nederlandske samleren og Consolevariations-eieren Donny Fillerup.

I fjor høst prøvde Fillerup å selge eksemplaret på Ebay, ifølge Kotaku, men på grunn av nye retningslinjer ble annonsen tatt ned fra auksjonsnettstedet.

Nå ligger konsollen ute på auksjonssiden Goldin. Budet ligger i skrivende stund på 2300 dollar – noe som tilsvarer nær 22.000 kroner etter dagens kurs.

Samlerobjektet inneholder: En gullbelagt konsoll, én gullbelagt kontroller, sensorbar, nødvendige kabler, spillet «BIG Family Games», samt bevis på konsollens historie og autentisitet.

Relatert