FORNØYD: Tobias Foss smilte etter målgang av den første etappen i Giro d'Italia. Han innrømmer imidlertid at det kostet krefter. Foto: Magnus Aarre/TV 2.
FORNØYD: Tobias Foss smilte etter målgang av den første etappen i Giro d'Italia. Han innrømmer imidlertid at det kostet krefter. Foto: Magnus Aarre/TV 2.

Foss gjorde jobben i debuten som kaptein - Van Der Poel vant etappen

I sitt første ritt som kaptein for verdens beste sykkellag gikk det veien for Tobias Foss. Han kom inn sammen med de antatt sterkeste rytterne og fikk dermed en fin kapteinsdebut.

I årets første etappe av Giro d'Italia stakk de to italienerne Mattia Bais og Filippo Tagliani fra Drone Hopper Androni Giocattoli i brudd. De to kjørte hardt alene i front mens Tobias Foss lå blant resten i hovedfeltet.

Da det gjensto rundt 13.5 kilometer igjen av etappen var imidlertid de to i brudd hentet inn igjen. Dermed lå det hele til rette for en interessant spurt etter en tøff avslutning.

Med litt over tre kilometer angrep imidlertid Lawrence Naesen fra hovedfeltet og fikk en luke ned til de som jaktet bak. Belgieren klarte imidlertid ikke å holde avstanden da Lennart Kämna kom susende forbi på et annet angrep.

– OK+: Tobias Foss viser to tomler og gliser til TV 2 etter den første etappen i Giro d'Italia.
– OK+: Tobias Foss viser to tomler og gliser til TV 2 etter den første etappen i Giro d'Italia.

Også tyske Kämna ble hentet opp av toget som kom bakfra. Mathieu Van Der Poel vant spurten og vant etappen mens Caleb Ewan falt bare noen meter fra mål.

Sett med norske øyne ble det en godkjent etappe av Foss som kom i mål ikke for mange sekunder etter Van Der Poel.

– Det var vondt. Jeg var bak et par velter så det var litt kaos. Jeg hadde ikke knallbein, men det gikk fort så det er ikke så rart, sier Foss til TV 2 etter etappen. Han gir seg seg «ok pluss» på gjennomføringen av den første etappen.

Foss ble annonsert som kaptein for Jumbo Visma i Giroen tilbake i januar i år. I Tour de France er det Primoz Roglic og danske Jonas Vingegaard som skal dele ansvaret.

Foss kjemper i Giro d'Italia som en av tre i Jumbo Visma om hvem som skal prioriteres som kaptein.

25-åringen fra Vingrom imponerte nemlig så mye med en niendeplass sammenlagt i fjor at han har kapteinsansvaret i år.

Det deler han riktignok med ikke helt umeritterte Tom Dumoulin, Giro-vinneren fra 2017, og Sam Oomen, men for første gang er det nå nordmannen som skal beskyttes av lagkameratene og ikke motsatt.

– Det er veldig spesielt og stort. Det er veldig stas og en stor mulighet jeg er veldig takknemlig for. Jeg synes det er veldig gøy at laget har troen på meg og gir meg denne muligheten jeg nå får. Det er kjempekult, sa Foss til TV 2 tidligere fredag.

Lørdag venter det en tempoetappe i Giroen. Der har Foss store mål.

– Jeg håper jeg er i god form at jeg kjører gjennom en god tempo. Det hadde vært gøy å kjempe om en pallplass, sier han til TV 2.

TV 2 oppdaterer saken.

Relatert