Ishockeygutta senket OLs bronsevinnere på straffer

Norges herrelandslag i ishockey slo Slovakia på straffeslag i en 5-4-seier torsdag. Det var nest siste kamp før VM-starten i neste uke.

Mathias Trettenes åpnet straffeslagkonkurransen ved å sette pucken mellom beina på keeper. Deretter ble det bom på bom for slovakene, mens Tobias Fladeby fikk nettsus på Norges fjerde forsøk.

Med seieren fikk Norge en solid gjennomkjøring en uke før VM-premieren. Petter Thoresens lag hadde både gode og tøffe perioder mot bronsevinnerne fra Beijing-OL.

Ludvig Hoff styrte inn norsk 4-2-ledelse med underkant av ti minutter igjen av ordinær tid. Det kom etter et fint overtallsspill på en puck fra Trettenes i «tåkehavet» i hallen i Zilina.

Kort tid etter reduserte vertene ved Kristian Pospisil da Norge var i undertall for tredje gang i kampen. 4-4 sto Andrej Kollar for seks minutter senere. Oppgjøret gikk til forlengning, og der greide ingen av lagene å avgjøre.

Tidligere på kvelden havnet Norge under etter en halvspilt første periode. Adam Liska styrte inn slovakisk 1-0 foran det norske målet, men åtte minutter senere var lagene like langt. Martin Røymark gjorde utligningen på en pasning fra Martin Rønnild.

Det sto 2-2 etter andre periode. Johannes Johannesen ga Norge 2-1, mens Adam Sykora tok hjemmelaget à jour igjen.

Tredje periode så lenge lovende ut sett med norske øyne. Der la Ken André Olimb tidlig på til 3-2 i undertall, og vel sju minutter senere økte Hoff ytterligere i overtall.

Norge møter Frankrike i samme hall fredag. Det blir siste testkamp før VM-åpningen mot vertsnasjon Finland 13. mai.