Haaland omsider beste nordmann på Gullstøvel-lista

Med forrige helgs hattrick er Erling Braut Haaland inne i topp ti på lista over kandidatene til Gullstøvelen i europeisk fotball – og beste nordmann.

TIL TOPPS: Erling Braut Haaland har passert sine norske rivaler. Foto: Martin Meissner
TIL TOPPS: Erling Braut Haaland har passert sine norske rivaler. Foto: Martin Meissner

Antall seriemål i en sesong multipliseres med en faktor basert på ligaens relative styrke. Helt fram til sist helg var både Ohi Omoijuanfo og Thomas Lehne Olsen foran Haaland på lista, takket være henholdsvis 27 mål for Molde og 26 for Lillestrøm i fjor.

Eliteserien er blant ligaene som har en faktor på 1,5 i utregningen, mens Haaland spiller i en av de få ligaene som har maksimale 2. Han er oppe i 21 seriemål denne sesongen og er med 42 poeng på delt 8.-plass med Martin Terrier (Rennes) og Wissam Ben Yedder (Monaco), ifølge Kicker.

Robert Lewandowski har en ganske trygg ledelse takket være sine 34 mål for Bayern München, som gir ham 68 poeng. Lazio-spiller Ciro Immobile (27 mål) er på 2.-plass med 54 poeng, fulgt av Real Madrids Karim Benzema (26 mål) med 52.

Med to seriekamper igjen i Bundesliga er Haaland på skuddhold av Kylian Mbappé (48), Dusan Vlahovic (46), Mohamed Salah og Patrik Schick (44).

Tidenes toppscorer vil ha Braut Haaland til Premier League

Ohi Omoijuanfo på 11. plass (40,5 poeng) er i øyeblikket best plasserte spiller fra en liga som ikke har faktor på 2, halvannet poeng foran Thomas Lehne Olsen og Benfica-spiller Darwin Nuñez på delt 12. plass. Så kan det selvsagt diskuteres hvor rettferdig det er at portugisisk toppserie har samme faktor som den norske.

Veton Berisha på delt 21. plass er best plasserte nordmann som fortsatt spiller i hjemlig serie.

(©NTB)