ÆRLIG SVAR: Lydia Ko hylles for svaret som satte ut mannen som intervjuet henne. Foto: Harry How/AFP
ÆRLIG SVAR: Lydia Ko hylles for svaret som satte ut mannen som intervjuet henne. Foto: Harry How/AFP

Tv-reporteren blir satt ut av mensen-svar

Golfstjernen Lydia Ko roses for sin åpenhet.

Verdenstreeren i golf, Lydia Ko, får ros for sin åpenhet og for å være med på å normalisere menstruasjonenes innvirkning på kvinnelige idrettsutøvere etter å ha gjort en mannlig reporter svar skyldig under LPGA-turneringen i Palos Verdes i California.

Ifølge The Guardian viste tv-bildene hvordan golfstjernen fra New Zealand fikk hjelp til å strekke ut av fysioterapeuten sin midtveis i den siste runden, noe som fikk Golf Channels Jerry Foltz til å spørre om stivheten i ryggen og hoften ville være et tilbakevendende problem.

– Jeg håper ikke det. Det er den tiden av måneden. Jeg vet at damene som ser på sannsynligvis tenker «ja, jeg forstår deg», sier Ko med et smil i intervjuet, før hun fortsetter forklaringen sin:

– Når det skjer blir ryggen min veldig stram, og jeg er helt vridd. Det er ikke første gang Chris har sett meg sånn, men det føltes mye bedre etter han kom. Så ja, sånn er det.

Foltz var målløs av svaret, og klarte bare å hoste frem «takk».

– Jeg vet du er tom for ord, Jerry, ler Ko.

Se klippet her:

På tross av ubehaget presterte Ko bunnsolid i turneringen i Los Angeles. Hun endte på andreplass, to slag bak vinneren Marina Alex.

Men mest av alt er det åpenheten hun roses for denne gangen. Psykologen Karen Nimmo, som har jobbet mye med idrettsutøvere, mener det var forfriskende med en ærlig uttalelse om menstruasjonens effekt på prestasjoner.

– Det er veldig sunt at vi faktisk nevner som en normal del av sporten, som må tas med i beregningen. Ikke bare fysisk, men også psykologisk. Vi nå huske at folk går gjennom sykluser, og vi må tenke på det når vi planlegger trening og arrangementer, sier hun til Today FM, og legger til:

– Menstruasjonsproblemer er en vanlig del av eliteidretten, og endelig har vi en inngangsport til å diskutere det. Heia Lydia, sier jeg!

Relatert