<b>ILLUSTRASJONSFOTO: Politiet i arbeid. Politifolk patruljerer gatene i Ski. </b>
ILLUSTRASJONSFOTO: Politiet i arbeid. Politifolk patruljerer gatene i Ski. Foto: Heiko Junge / NTB

Mye festing, men få problemer for politiet natt til første mai

Politiet har hatt nok å gjøre natt til første mai, men i de store byene beskrives det som en relativt normal helg. Det har vært få alvorlige hendelser.

Mye bråk og støy, men få alvorlige hendelser. Det er gjennomgangstonen i oppsummeringen fra politidistriktene rundt om i landet etter festnatta.

– Det har stort sett vært rolig. Fram til nå må det kunne sies å ha vært roligere enn ventet, sier operasjonsleder Bjørn Gunnar Nysæter i Oslo-politiet til NTB i 3.45-tida.

Det var mange festglade folk ute i hovedstaden og politiet fikk en del meldinger om støy, men det løste seg stort sett greit. Russen hadde samlet seg i Frognerparken og på St. Hanshaugen.

– Vi har vært til stede kontinuerlig for å forebygge og veilede. Det har løst seg ganske bra, sier Nysæter.

Les også: To pågrepet etter grov voldshendelse

Mye folk ute

Politiet i Bergen kan fortelle om mye av det samme.

– Det har ikke vært de store hendelsene, men det har vært mye folk, sier operasjonsleder Eirik Loftesnes i Vest politidistrikt.

Det er ikke kommet meldinger om alvorlige voldshendelser i Vest politidistrikt. Det har stort sett gått i utelivsproblematikk og støy.

– Det har vært litt mer trykk enn det vi ellers ser, men det har gått greit. Vi har forebygget mye og avverget en del, sier operasjonslederen.

– Det har gått jevnt, som ventet mange oppdrag knyttet til ordensforstyrrelser og en del voldshendelser. Det begynner å roe seg ned nå, sa operasjonsleder Ellen Maria Brende i Trøndelag politidistrikt til NTB i 3.30-tida.

Fra Stavanger-området kan operasjonsleder Irene Raghnhildstveit i Sørvest politidistrikt fortelle at det har vært som en vanlig helgenatt.

– Litt har det jo vært, men ikke unormalt mye. Litt forstyrrelse av natteroen, litt ordensforstyrrelser og noen bortvisninger, oppsummerer hun.

Vanlig lørdagskveld

Politiet i Finnmark omtaler også festnatten som en vanlig lørdagskveld. Det samme gjør politiet i Innlandet. For politiet i Sørøst politidistrikt har det vært en natt med mange oppdrag.

– Det har vært ting i hele distriktet fra sør til nord. Mange meldinger om høy musikk og forstyrrelse av natteroen og ganske mange ordensforstyrrelser. Spesielt i Drammen, Porsgrunn og Skien, sier operasjonsleder Inge Landsrød.

– Det har vært jevnt drag gjennom natten. Men ingen store saker, tilstedeværelsen vår har hjulpet, sier han.

Avbrøt fest med mindreårige

I Nordland måtte politiet avbryte en fest på Klokkerhagen i Mo i Rana. Der hadde russen samlet seg, noe som gjorde at mange mindreårige flokket dit.

– Det endte med at vi avsluttet festen, men det var på ingen måte russens feil, sier operasjonsleder May-Wenche Hansen i Nordland politidistrikt.

Politiet i Møre og Romsdal opplyser at det har vært travelt i Ålesund, ganske mye å gjøre i Ulsteinvik og stort sett rolig ellers. Det har ikke vært noen alvorlige hendelser i politidistriktet.

To pågrepet etter voldshendelse

Klokken 03.30 natt til 1. mai kom meldingen om at en grov voldshendelsen har funnet sted på Dragvoll i Trondheim. En person er kjørt til St. Olavs hospital med skader etter hendelsen, og to menn i førtiårene er pågrepet.

– Vi har jobbet med den en liten stund. Klokken var 00.56 da vi mottok første melding angående en person som skal ha blitt slått med en gjenstand og som var skadd, sier operasjonsleder Ellen Maria Brønde til TV 2.

Det dreier seg om en stålgjenstand. Brønde har ingen informasjon om at han er livstruende skadet. Han skal ha vært ved bevissthet.

De to mennene i førtiårene ble funnet i nærheten av stedet, etter at flere patruljer engasjerte seg i søket.

Det er ikke kjent hva som skjedde før voldsepisoden.

Relatert