Mann tiltalt for knivdrap i Trondheim

En mann i 50-årene er tiltalt for et knivdrap på Lademoen i Trondheim i mai i fjor. Han er i tillegg tiltalt for likskjending av drapsofferet.

Bildet er tatt utenfor leiligheten hvor drapet på den 57 år gamle mannen fant sted på Lademoen 15. mai 2021. Foto: Joakim Halvorsen / NTB
Bildet er tatt utenfor leiligheten hvor drapet på den 57 år gamle mannen fant sted på Lademoen 15. mai 2021. Foto: Joakim Halvorsen / NTB

Mannen i 50 årene drepte en 56 år gammel mann med kniv i sin egen bolig på Lademoen 15. mai i fjor, ifølge tiltalen. Han ble pågrepet og siktet kort tid etter drapet, og etterforskningen ble avsluttet like før jul i fjor, skriver Adresseavisen.

I tillegg til drap er mannen i 50 årene tiltalt for likskjending etter drapet og for grov kroppskrenkelse mot en sykepleier på en helseinstitusjon om lag tre måneder før hendelsen på Lademoen. I forbindelse med sistnevnte episode er mannen også tiltalt for «å påvirke en person fra en særskilt utsatt yrkesgruppe ved vold», skriver avisen.

Påtalemyndigheten mener den tiltalte må dømmes til tvungent psykisk helsevern fordi han skal ha vært utilregnelig på grunn av en «sterkt avvikende sinnstilstand» da drapet skjedde.

Den tiltalte mannen nekter straffskyld, opplyser hans forsvarer Kolbjørn Lium.

Straffesaken er forhåndsberammet til 29. august i Trøndelag tingrett og er planlagt å gå over seks dager, ifølge konstituert statsadvokat Eli Reberg Nessimo.

(©NTB)