Daddys Boy og Ofkir herjet med Godset i Drammen

Sandefjord sjokkerte med en lekende lett 5-0 seier borte mot Strømsgodset. – En lørdagskveld kan ikke bli bedre enn dette, sier tremålsscorer Mohamed Ofkir.

Se alle scoringene øverst.

Strømsgodset-Sandefjord 0-5

To scoringer av Franklin Daddys Boy Nyenetue og et hat-trick av Mohamed Ofkir var mer enn nok til å sikre en oppsiktsvekkende borteseier for Sandefjord i Drammen lørdag kveld.

Seieren løfter Hans Erik Ødegaards mannskap opp til en femteplass på tabellen - et lag som av mange ble spådd å skulle kjempe helt i bunnen i år. Tidligere på dagen kunne han se sønnen lede Arsenal til 3-1-seier over Manchester United.

– Fin dag for familien Ødegaard, da!

– Ja, det var bra. Han hadde en bra dag i dag. Så vi får sende noen gratulasjonsmeldinger til hverandre i kveld! Jeg fikk sett de første 80, sier Sandefjord-treneren etter seieren.

Og han kan rette en spesiell takk til to spillere: Daddys Boy og Ofkir.

– En veldig fin dag for gutta!

– Det er en utrolig deilig følelse å komme hit, ta tre poeng, score fem og få sine første Eliteserie-mål. En veldig fin dag for gutta! Så får vi bare bygge videre på momentumet vi har skapt i dag, sier en glisende Daddys Boy til TV 2 etter kampen.

Hat-trick-helt Ofkir istemmer:

– Det er utrolig deilig. En god følelse. Sterk kamp, tre poeng, smultring, 5-0. En lørdagskveld kan ikke bli bedre enn dette, sier han.

– Hva skjedde der ute? 5-0 er ikke hverdagslig.

– Nei, det er det ikke. Men vi tørr å spille og presse høyt, selv om vi er på bortebane. Vi har troen på det vi driver med i begge omgangene og får betalt for det.

– Vi tar det som mannfolk

Strømsgodset, på sin side, ble ydmyket og er helt nede på kvalikplass etter bare tre poeng på de fire første kampene.

– Det er ikke så lett å forklare 0-5 hjemme. Men i dag er vi dårlige. Og når vi er dårlige har vi en måte å presentere fotball på som gjør at det kan bli tøft. Og det ble det i dag, sier trener Håkon Wibe-Lund.

– Hva sier man til gutta etter en sånn kamp?

– Vi er sammen om dette. Vi er en gjeng. Vi har lyst til å få det til, men i dag må vi erkjenne at vi er langt unna det nivået vi trenger å være på. Men ingen her skal peke eller skylde på andre. Vi tar dette som mannfolk, står samlet og bruker det som motivasjon for det som kommer.

Buet ut av eget publikum

Det gikk tidlig skeis for Godset, og hjemmelaget ble buet av banen etter en trå førsteomgang.

Ofkir sendte bortelaget foran, mot spillets gang, etter et kvarter med en kontant avslutning etter en rask kontring.

Ikke lenge etterpå kunne det fort stått 2-0.

Daddys Boy Nuenetue kom helt alene mot Viljar Myhra i Godset-buret, men sistnevnte fikk avverget etter at Sandefjord-spissen brukte i overkant lang tid med ballen i beina.

Hjemmelaget presset på for utligning utover i omgangen og skuslet bort flere gode sjanser, og fire minutter før pause smalt det igjen fra gjestene.

Daddys Boy Nuenetue ble spilt alene gjennom på ny, og plasserte denne gang ballen mellom bena på Myhra og i mål.

Både Kristoffer Tokstad og Fred Friday kunne redusert før hvilen, men det ville seg ikke før hjemmelaget i førsteomgang.

Daddys Boy puttet igjen

Hjemmelaget gjorde to endringer i pausen og gikk rett i strupen på Sandefjord, men fikk ikke uttelling på de mange sjansene de skapte.

Etter en drøy times spill ble vondt til verre.

Myhra måtte gi retur på et skudd fra Alexander Ruud Tveter, og Daddys Boy hadde en enkel jobb med fikse 3-0 fra kloss hold.

Mindre enn ti minutter senere var det 4-0.

Mats Haakenstad tok seg ned til linja og la ballen 45 grader ut til Ofkir. 25-åringen tok vare på muligheten og satte ballen pent i korthjørnet.

Ydmykelsen ble komplett da Ofkir satte sitt tredje for dagen ti minutter før slutt.