GLIS: Viktor Hovland fotografert på Bahamas i turneringen Hero World Challenge, som han vant.
GLIS: Viktor Hovland fotografert på Bahamas i turneringen Hero World Challenge, som han vant. Foto: Daniel Sannum Lauten / TV 2

Mener han har løst en stor utfordring før sin tredje Masters-turnering

Viktor Hovland med gode nyheter til fansen som drømmer om at Masters skal bli 24-åringens første majortittel.

SISTE: Grunnet dårlig vær er starten til Viktor Hovland og resten av feltet utsatt. Nordmannen sin starttid er nå estimert til klokken 20.22 norsk tid.

– Jeg vil definitivt si at jeg føler meg mer komfortabel her. Denne banen er virkelig vanskelig. Den er laget for å gjøre en ukomfortabel.

Viktor Hovland er ærlig om hva han synes om det som venter ham under årets første majorturnering.

32 og 21: Det er plasseringene verdensfirer Viktor Hovland har på to turneringer rundt en av verdens mest kjente golfbaner, Augusta International i Georgia.

Nå er Hovland klar til å ta enda et byks på resultatlista.

– Jeg føler med mine tidligere erfaringer, at hvis jeg får det ukomfortabelt, så er det ingen krise fordi jeg er i stand til å takle det. Jeg har gode rutiner, og jeg kan stole på ferdighetene mine som stadig er under utvikling, sier Hovland på en pressekonferanse før turneringsstart.

Men det store spørsmålstegnet gjelder fortsatt det som har vært Hovlands store svakhet denne sesongen – nærspillet rundt green. Der er han en av de svakeste i feltet.

– Det kommer seg. Det her er det tøffeste stedet for nærspill. Jeg føler sakte, men sikkert, at jeg greier å slå flere gode slag, sier Hovland i et intervju med Eurosport.

Tiger Woods-show

Den vanligvis så populære nordmannen må i likhet med resten av golffeltet avfinne seg med å bli satt i skyggen før denne Masters-utgaven.

Tiger Woods er på alles lepper før turneringen braker løs torsdag.

Sjokk-comebacket, som ble annonsert tidligere denne uken, har opptatt golfverden siden. Og Woods mener selv at han kan gå hele veien.

– Ja, det tror jeg, svarte 46-åringen på spørsmål om han oppriktig tror på seier.

Sist Viktor Hovland og Tiger Woods spilte en turnering sammen, var i Masters-utgaven i 2019. Da vant Woods, og Hovland ble beste amatør.

APPLAUDERTE: Tiger Woods med Viktor Hovland fra Norge etter seieren i Hero World Challenge. Foto: Mike Ehrmann
APPLAUDERTE: Tiger Woods med Viktor Hovland fra Norge etter seieren i Hero World Challenge. Foto: Mike Ehrmann

Golfekspert i Eurosport, Marius Thorp, tør nesten ikke å tenke på scenene som vil utspille seg når Woods stiller seg opp ved første hull.

– Det blir helt kaos. Interessen rundt turneringen kommer til å eksplodere, sa han til TV 2 før Woods selv gikk ut og bekreftet sin egen deltakelse.

– Jeg var der i 2019 da Viktor ble beste amatør og Tiger vant. Da stod det ti tusen mennesker og gråt på siste hull, fortalte han.

Klar for trøkk

Begge Masters-turneringene de siste to årene er blitt gjennomført så å si finkjemmet for publikum. Kun familie og nære venner fikk innpass i 2021-utgaven.

Nå er det fullt frislipp – og med 2019-vinner Tiger Woods som det store trekkplasteret, er Ekeberg-golferen klar for noen runder med høyt desibel.

– Dette føles som Masters, slik det skal være. Jeg hadde pappa og min beste venn her i fjor, i år blir det nok annerledes. Man kommer til å høre om noen får til en eagle eller birdie. Eller om Tiger greier par, sier Hovland med et smil.

– Det er kult å være en del av turneringen, legger han til.

Hovland går ut sammen med tidligere Masters-vinner Jordan Spieth og olympisk mester fra Tokyo, Xander Schauffele. Trioen slår ut torsdag klokken 19.52 norsk tid.

Fredag går nordmannens gruppe ut klokken 16.34.

Slik kan Hovland overta tronen som verdens best rangerte golfspiller:

NB! Tiger Woods slår ut for første gang klokken 16.34 norsk tid torsdag.

Relatert

Mer innhold fra TV 2