TØFF KONKURRANSE: De norske skiskytterne har forsynt seg grådig av både OL-medaljer og pallplasseringer i verdenscupen også i år. Her jubler de etter sesongens siste renn i Holmenkollen. Foto: Terje Bendiksby
TØFF KONKURRANSE: De norske skiskytterne har forsynt seg grådig av både OL-medaljer og pallplasseringer i verdenscupen også i år. Her jubler de etter sesongens siste renn i Holmenkollen. Foto: Terje Bendiksby

TV 2 erfarer: To mann vrakes fra elitelaget i skiskyting

En av verdens beste skiskyttere i fjor får ikke plass på laget neste sesong.

Det norske skiskytterlandslaget har lagt bak seg nok en kjempesesong både på herre-og kvinnesiden.

Særlig på herresiden har det oppstått et luksusproblem med tanke på uttak av elitelag til neste sesong, og etter det TV 2 erfarer blir det to utskiftninger i mannskapet:

Erlend Bjøntegaard og Johannes Dale forsvinner ut, mens Sivert Guttorm Bakken og Filip Fjeld Andersen flyttes opp fra rekruttlaget til elitelaget.

Det har vært et tema å utvide elitelaget på herresiden fra seks til sju personer, men landslagsledelsen har landet på å fortsette med samme antall som i dag.

MISTER PLASSEN: Etter to år på elitelag må Johannes Dale vike plassen. Foto: Geir Olsen
MISTER PLASSEN: Etter to år på elitelag må Johannes Dale vike plassen. Foto: Geir Olsen

Herrelaget vil dermed bestå av Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø, Vetle Sjåstad Christiansen, Sturla Holm Lægreid, Sivert Guttorm Bakken og Filip Fjeld Andersen.

Både Bakken og Fjeld Andersen har to individuelle pallplasseringer i vinter, og Bakken vant attpåtil fellesstartcupen etter seier i siste renn i Holmenkollen. Bakken havnet også på 9. plass i den sammenlagte verdenscupen, mens Fjeld Andersen havnet på 21. plass.

Begge fikk reise til OL i Beijing, uten å få gå et eneste renn.

Johannes Dale har på sin side ikke greid å følge opp den eventyrlige 20/21-sesongen, da han både tok to individuelle VM-medaljer og havnet på femteplass i verdenscupen sammenlagt.

I vinter har det stort sett blitt IBU-cup (nest høyeste nivå) på 24-åringen, der han slet med å finne tilbake til fjorårsformen. I mars løsnet det endelig med seier på sprinten i Lenzerheide, men like etter fikk Dale korona. Dermed mistet han muligheten til å gi landslagsledelsen mer hodebry i de siste verdenscuprennene.

Erlend Bjøntegaard er også ferdig på elitelaget, i en sesong der han har vunnet IBU-cupen og også blitt europamester på sprint.

– Da OL-drømmen min ble knust, så skjønte jeg også at landslagsplassen ville ryke etter sesongen. Det føles som å få sparken i starten av sesongen og deretter skulle fullføre. Det er en ganske krevende følelse, sa Bjøntegaard til TV 2 før verdenscupavslutningen i Holmenkollen.

Som vinner av IBU-cupen har han likevel friplass til verdenscupåpningen i Kontiolahti neste sesong, men Bjøntegaard har ennå ikke avgjort hvorvidt han legger opp eller fortsetter satsningen utenfor elitelaget.

Uttaket av elitelagene presenteres offisielt i morgen.

Relatert