Tsunamivarsel avblåst etter kraftig jordskjelv i Japan

Det er foreløpig ikke meldt om større skader etter det kraftige jordskjelvet som rammet nordøstkysten av Japan onsdag kveld.

STRØMBRUDD: Store deler av Tokyo er rammet av et strømbrudd som følge av jordskjelvet Foto: ISSEI KATO
STRØMBRUDD: Store deler av Tokyo er rammet av et strømbrudd som følge av jordskjelvet Foto: ISSEI KATO

Både den japanske kanalen NHK og den offisielle Twitter-kanalen til statsminister Fumio Kishidas kontor meldte om tsunamivarselet.

Jordskjelvet hadde en dybde på 60 kilometers dyp øst i landet. Episenteret var utenfor kysten av Fukushima. Samme område ble rammet av et kraftig jordskjelv og en tsunami i mars 2011.

Skjelvet kunne også merkes i Tokyo rundt 300 kilometer unna, og det ble sendt ut varsel om en tsunamibølge på opptil 1 meter. Den største bølgen som nådde land ble imidlertid målt til 30 centimeter, og natt til onsdag ble tsunamivarselet avblåst.

Én person er bekreftet omkommet i skjelvet, men skadeomfanget er ennå uklart.

Tsunamivarselet som blir sendt ut onsdag kom bare noen få dager etter 11-årsdagen til den katastrofale hendelsen i 2011.

Etter jordskjelvet i 2011 var det flere nedsmeltinger i Fukasima Daiichi atomkraftverket. Kjølesystemet til kraftverket ble den gang ødelagt. The Tokyo Electric Power Company Holdings, som drifter Fukasima Daiichi kraftverket, sjekket for skader på kraftverket.

Ifølge AFP skal det ikke ha blitt funnet noe unormalt.

Tokyos strømselskap TEPCO meldte at 2 millioner husholdninger mistet strømmen som følge av skjelvet. Av dem er 700.000 i Tokyo by.

Den statlige nyhetskanalen, NHK, melder at tsunamien kan ha truffet noen deler av Japan allerede. Det melder nyhetsbyrået AP.