Henrik Kristoffersen tok sin andre seier på to dager

Lucas Braathen nær pallplass.

Henrik Kristoffersen vant søndagens storslalåmrenn i Kranjska Gora.

Se seiersrennet i videovinduet øverst!

Nordmannen, som også vant lørdagens storslalåmrenn samme sted, tok med det sin andre strake seier i den slovenske byen.

– Det har vært to veldig bra dager! Akkurat nå er jeg veldig sliten. Nå gleder jeg meg til å bli ferdig med dette og slappe av litt, sier Kristoffersen.

Han sier det er vanskelig å si om han er på sitt aller beste i karrieren på nåværende tidspunkt.

– Det som i hvert fall er helt sikkert, er at det alltid er mulig å bli bedre, slår Kristoffersen fast.

Han startet søndagens finaleomgang tredje sist, et halvt sekund bak rivalen Marco Odermatt.

Kristoffersen unngikk feil og leverte en solid finale. Han ble dermed stående i målområdet og se det svært nervepirrende rennet til østerrikeren.

Odermatt, som allerede har sikret sammenlagtseieren i verdenscupen i storslalåm, åpnet offensivt, men tapte tid mot slutten av bakken.

Det førte til at Henrik Kristoffersen vant sitt andre strake renn i det som ble en drømmehelg for 27-åringen.

Norsk dominans

Hans seneste verdenscupseier var den 15. for sesongen for det norske laget. Ingen andre nasjoner har flere. Det norske laget har også fire ulike vinnere i verdenscupen denne sesongen (Kristoffersen, Kilde, Braathen og McGrath).

– Det er helt vilt hva de norske har gjort i år. Vi er et lite lag med mindre budsjett enn mange av de andre nasjonene. Likevel er vi desidert best. Vi har alle sammen jobbet knallhardt, og det er utrolig kult når det er så mange forskjellige utøvere som får det til, sier Atle Lie McGrath.

– Det har vært en fantastisk norsk sesong og en fantastisk norsk dag! Det er veldig gøy å være norsk om dagen, sier Lucas Braathen, som tok andreplass lørdag.

Søndag leverte han en sterk finaleomgang, og ledet rennet da de syv beste fra førsteomgangen gjenstod. En liten feil kostet likevel tid for 21-åringen, som endte som nummer fire.

Braathen trekker også frem kompisen Atle Lie McGrath, som lå som nummer 14 etter den første omgangen, men kjørte seg opp i finaleomgangen og endte på 8.-plass.

Rasmus Windingstad ble nummer 13 og Leif Kristian Nestvold-Haugen nummer 18.

Fabian Wilkens Solheim og Timon Haugan kjørte ut i 1. omgang.

Se hele resultatlisten her!