LØSLATT: En person er løstlatt etter dødsbrannen i Askøy der to personer ble funnet døde. Foto: Mathias Kleiveland / TV 2
LØSLATT: En person er løstlatt etter dødsbrannen i Askøy der to personer ble funnet døde. Foto: Mathias Kleiveland / TV 2

Politiet løslater siktet i brannsak på Askøy

Mannen som er siktet etter Askøy-brannen er løslatt. Mistanken er svekket, melder politiet.

– Ut fra etterforskningen mener politiet at mistanken mot siktede er svekket. De fleste etterforskningsskritt som begrunnet varetektsfengsling på grunn av bevisforspillelsesfare er også gjennomført. Politiet har derfor ikke grunnlag for å begjære forlenget fengsling av siktede og har besluttet å løslate siktede, skriver politiet i Vest.

Politiet opplyser om at det fortastt settes inn store ressurser på å løse saken, og at de fortsetter med blant annet vitneavhør og gjennomgang av digitale enheter.

 Foto: Marit Hommedal / NTB
Foto: Marit Hommedal / NTB

Det var fredag 11. februar politiet rykket ut til melding om brann i en tomannsbolig på Florvåg på Askøy.

Murbygget var overtent da politiet ankom stedet, og tre nabohus med 15 personer måtte evakueres. Brannen ble sluttet ved 10-tiden samme morgen.

Samme ettermiddag ble først én person funnet i det nedbrente huset, og senere ble ytterligere en til person funnet i brannruinene.

De to omkomne var en mann i 30-årene og en kvinne i 40-årene. En mann i 40-årene ble arrestert, mistenkt for ildpåsettelse. Det er denne mannen som nå er løslatt.