Chelsea fikset glimrende utgangspunkt uten Lukaku

Kai Havertz og Christian Pulisic scoret målene da tittelforsvarer Chelsea tok et langt steg mot kvartfinale i Champions League.

Chelsea-Lille 2-0

Romelu Lukaku var vraket fra start etter å ha hatt bare sju ballberøringer på 90 minutter mot Crystal Palace i helgen, det laveste tall for en Premier League-spiller på nesten to tiår.

Havertz tok plassen hans på topp og trengte ikke så mye som ti minutter på å notere tre kjempesjanser og en scoring.

I det femte minutt slo Antonio Rüdiger langt opp på César Azpilicueta, som spilte en veggpasning, stormet fram på siden og la inn i midten.

I feltet skulle Havertz bare sette foten på ballen, men han traff den feil og så den fyke over fra kloss hold.

Han ga seg ikke. To minutter senere ble han spilt fram av Christian Pulisic, vendte bort Sven Botman og skrudde ballen mot lengste hjørne. Keeper Leo Jardim avverget med et tigersprang.

På hjørnesparket kom den tredje sjansen, og da greide ikke Lille å stå imot. Hakim Ziyech slo en presis serve inn foran mål. Havertz kom på et smart løp som ingen forsvarere plukket opp, og uhindret kunne han gå opp mellom stopperne Botman og José Fonte. Han nikket ballen ned i bakken og opp i nettaket.

Det var bare hans tredje Champions League-scoring. Den første avgjorde fjorårets finale.

Tuchel om skadene

Et skår i gleden var at både Mateo Kovacic og Hakim Ziyech måtte ut med det som så ut til å være skader.

Etter kampen sier Chelsea-manager Thomas Tuchel at han ikke vet hvordan det står til med duoen.

– Jeg skulle ha byttet ut Kovacic i pausen, sånn at jeg kunne hatt et bytte til. Jeg har ikke snakket med legen om Hakim, og håper at det ikke er alvorlig. I dag er det tirsdag, så vi har god tid før søndag (ligacupfinalen). Det oppsummerer sesongen: Hvert bytte gjøres på grunn av skader, og ikke taktikken, sukker Tuchel overfor britisk TV.

– Jeg håper at de er klare til søndag, fortsetter han.

Måtte slite

Hadde kampen fortsatt i samme spor som åpningsminuttene, kunne det blitt målfest for Havertz og blåtrøyene. I stedet greide Lille å bremse hjemmelaget og spille seg inn i kampen. Resten av den første omgangen var jevnspilt og uten store sjanser.

Heller ikke etter pause kom det noe nytt stormløp, men i det 54. minutt kunne Lille takke sin høyreback Zeki Celik for at hjemmelaget ikke doblet sin ledelse. Først klarerte han i siste øyeblikk foran Ziyech inne foran mål, før han kom seg raskt på beina og blokkerte Marcos Alonsos harde skudd på returen.

I stedet var det Pulisic som satte inn 2-0-målet etter en herlig kontring regissert av N'Golo Kanté. Midtbanesjefen førte ballen i høy hastighet mot to ryggende forsvarere og slapp den i perfekt øyeblikk til Pulisic. Amerikaneren kom i et sugende løp, la ballen til rette og plasserte den inne ved lengste stolpe.

Bekymring

Et Chelsea-lag som har tapt bare en av sine 19 siste kamper i ulike turneringer har grunn til å reise til returkampen i Villeneuve d'Ascq om tre uker med forventning om å løse kvartfinalebillett.

I motsetning til Chelsea vant Lille sin mesterligagruppe i fjor høst, men tok færre poeng. Laget scoret bare ett mål på tre hjemmekamper. I hjemlig serie er laget i øyeblikket på nedre tabellhalvdel.

Thomas Tuchel fikk et par grunner til bekymring tirsdag. Mateo Kovacic haltet stygt da han gikk av banen i 2. omgang, og Hakim Ziyech måtte også ut med skade.

Det kan være dårlig nytt for et lag med tøft kampprogram, og som skal spille ligacupfinale mot Liverpool på Wembley søndag.

(©NTB)