Foto: Fredrik Hagen
Foto: Fredrik Hagen

Gjert Ingebrigtsen fortsetter som trener

Gjert Ingebrigtsen fortsetter som friidrettstrener for Narve Gilje Nordås og Per Svela.

2. februar ble det kjent at Gjert Ingebrigtsen er sykmeldt og ikke lenger vil fungere som trener for sønnene Jakob, Filip og Henrik.

Ingebrigtsen fortsetter imidlertid som trener for Narve Gilje Nordås (23). Det bekrefter friidrettsforbundets toppidrettssjef, Erlend Slokvik overfor VG, som omtalte saken først.

– Gjert er fortsatt sykmeldt. Så har Narve hatt litt kontakt med ham igjen. Vi har ikke snakket sammen noe om den videre fremtiden, utdyper Slokvik til TV 2.

Han sier Ingebrigtsen, som han snakket med i forrige uke, skal få tid til å komme tilbake fra sykmeldingen.

– Han kommer nok gradvis tilbake, sier Slokvik.

– Vi møtes nesten hver dag

Narve Gilje Nordås forteller til TV 2 at han har hatt jevnlig kontakt med Gjert Ingebrigtsen siden starten av januar. Selv om Ingebrigtsen fortsatt er sykemeldt, har han fulgt opp Gilje Nordås så godt han har kunnet under sykemeldingsperioden. Samtidig har brødrene Ingebrigtsen trent seg selv, og kjørt et opplegg uten pappa Gjert i samme periode.

– Vi møtes nesten hver dag på trening. Denne uka har jeg hatt Covid 19, så da har jeg holdt meg unna. Men vi kjører det samme opplegget som vi har gjort nå siden 2020. Gjert setter opp ukentlige treningsprogrammer som jeg og Per Svela følger, sier Gilje Nordås til TV 2.

Narve Gilje Nordås løp 5000 meter under sommerens OL i Tokyo.
Foto: Lise Åserud / NTB
Narve Gilje Nordås løp 5000 meter under sommerens OL i Tokyo. Foto: Lise Åserud / NTB Foto: Lise Åserud

Gjert Ingebrigsten har fungert som trener for Nordås siden han var 14 år. Med pauser i enkelte perioder. Men siden 2020 har samarbeidet blomstret. I fjor kvalifiserte han seg for 5000 meter i OL. I år er målet å komme seg til VM i Eugene.

– Jeg føler jeg er i bra rute. På grunn av at jeg skal ta en bachelor så kan jeg ikke trene i høyden. Jeg må være fysisk til stede her hjemme. Men målet er å bevise at man kan bli god av å trene hardt i lavlandet også, ler han.

– En grunn til at det har blitt sånn

Sammen med Per Svela har han trent daglig under regimet til Gjert Ingebrigtsen de siste årene. Han innser at det utenfra kan se rart ut at Gjert fungerer som trener for han og Svela, mens sønnene Jakob, Filip og Henrik kjører sitt eget løp.

– Det er åpenbart at det er en grunn til at det har blitt sånn, men jeg aner ikke hva som ligger bak, sier Nordås.

Den siste tiden har han trent lite sammen med Jakob og Henrik Ingebrigtsen. Selv om han de siste årene har blitt sett på som en del av Team Ingebrigtsen.

– Det har sin naturlige årsak i at de har hatt et annet fokus, et mer konkurranse-rettet opplegg med intervaller. Men jeg håper at vi kan samles og forenes som normalt etter hvert, sier Nordås.

Ingebrigtsen-brødrene ivaretar egen trening

I forrige uke sesongåpnet Jakob Ingebrigtsen på innendørsstevne i franske Liévin, i sitt første løp uten faren som trener. Det endte med verdensrekord på 1500 meter innendørs.

Gjert Ingebrigtsen har trent sine sønner med stor suksess gjennom en årrekke, med Jakob Ingebrigtsen OL-gull på 1500 meter i Tokyo i fjor som høydepunkt. Han ble kåret til årets trener på Idrettsgallaen i 2019.

Foreløpig ivaretar Ingebrigtsen-brødrene sin egen trening.

– De har kontroll på sitt opplegg. Per dags dato er ikke det noe problem, sier Slokvik.