Aubameyang gnistret med hat trick i første seriekamp fra start

(Valencia - Barcelona 1-4) Pierre-Emerick Aubameyang fikk tillit fra start i ligaen for første gang etter overgangen fra engelsk fotball. Det endte med tre mål signert gaboneren.

I en kamp hvor et formsvakt Valencia tok imot et Barcelona, som ikke har tapt en seriekamp siden 4. desember, gikk det som det måtte gå. Barcelona viste styrke og vant 4-1 mot laget som holder til litt lenger sør på østkysten i Spania.

Og kampens store spiller ble Pierre-Emerick Aubameyang. Den gabonske 32-åringen var lenge i hardt vær etter utenomsportslige hendelser for både Arsenal og landslaget til Gabon.

Han ble offisielt klar for Barcelona 2. februar og har siden det hatt to innhopp i ligaen for Barcelona. Mot Valencia fikk han tillit fra start og leverte to mål i Barcelonas 4-1-seier.

32-åringen har imidlertid startet én kamp i Europa League da Barcelona møtte Napoli tidligere denne uken.

Barcelona ledet 3-0 til pause hvor Aubameyang hadde to av målene. Det ene etter en lekker avslutning i nettaket fra 14-15 meter og det andre etter innlegg fra Gavi. I tillegg scoret Frenkie de Jong Barcelonas tredje før hvilen.

I andre omgang reduserte Valencia til 1-3 ved Carlos Soler. Samme man scoret også i første omgang, men den ble i etterkant annullert etter at ballen hadde vært noen centimeter utenfor banen i det oppbyggende spillet.

Etter 63 minutter banket Pedri inn 4-1 via ryggen til Aubameyang. Dermed kunne Xavi Hernández og resten av Barcelona-leiren juble for nok en kamp uten tap.

Lenge sto Pedri oppført som målscorer i den offisielle statistikken, men en stund etter kampslutt ble scoringen kreditert Aubameyang. Dermed kan 32-åringen smile for et hat trick i sin første ligakamp fra start.

Se Barcelonas 4-1-scoring her:

Xavis menn har nå ni seriekamper på rad uten tap og beholder fjerdeplassen i ligaen. Valencia på sin side sliter noe mer ettersom søndagens tap ble Valencias syvende kamp på rad uten seier.