OL-bronse for Kilde: – En floke som har vært vanskelig å få opp

Aleksander Aamodt Kilde (29) tok første mesterskapsmedalje.

Med OL-bronse i super-G tok Aleksander Aamodt Kilde sin første mesterskapsmedalje tirsdag. Kilde endte 42 hundredeler bak gullvinner Matthias Mayer fra Østerrike.

– Den har jeg ventet på. Det har vært en OL-floke som har vært vanskelig å få opp. I dag kjente jeg at ting funket. Det gjorde det i går også, men det gikk ikke helt veien. I dag var det endelig pallen. Det er så digg, sier Kilde til Discovery.

 Foto: Instagram
Foto: Instagram

Kildes kjæreste, den amerikanske alpinstjernen Mikaela Shiffrin, har hyllet bronsevinneren.

– En bronse verdt mer enn gull, tatt av en mann laget av gull, skriver Shiffrin på Instagram.

Aleksander Aamodt Kilde kjørte inn til klar ledelse, men en fantomavslutning av østerrikske Matthias Mayer gjorde at Kilde ble skjøvet ned fra gullplass.

Også Ryan Cochran-Siegle dyttet Kilde ned på resultatlisten da amerikaneren kjørte inn fire hundredeler bak Mayer. Cochran-Siegle tok sølvmedaljen.

Mayer har nå vunnet gull i tre strake OL.

Kilde var den største favoritten på utforen mandag, men det endte med en nedtur i form av en skuffende femteplass.

Adrian Smiseth Sejersted hadde knesmerter og var langt nede etter utforen, men han kjørte inn til en foreløpig sølvplass bak Kilde. Det holdt imidlertid ikke til medalje, men det endte på fjerdeplass.

– Jeg kjørte bra, men fjerdeplass er litt bittert, sier Sejersted til Discovery.

Kjetil Jansrud sto over utforen som følge av en føling i kneet og av hensyn til super-G, men veteranen klarte ikke å være med i medaljekampen. Vinstra-karen endte til slutt på 23. plass.

– Det var godt under pari av hva jeg hadde drømt om, men jeg kjente da jeg kom til mål at tiden reflekterte følelsen. Det er vanskelig å få opp tempo. Hodet vil gjerne, men kroppen er litt temposvak, sier Jansrud til Discovery.

Nyhetene: OL-dommer slått til blods av kølle