STRIDENS KJERNE: Markus Solbakken ble mandag presentert som ny Viking-spiller, men ifølge Stabæk skjedde det før avtalen var i boks. Foto: Bjarte Fossfjell
STRIDENS KJERNE: Markus Solbakken ble mandag presentert som ny Viking-spiller, men ifølge Stabæk skjedde det før avtalen var i boks. Foto: Bjarte Fossfjell

Viking la seg langflat etter signeringsblunder – nå er saken løst

Til Stabæks store overraskelse ble Markus Solbakken mandag formiddag presentert som Vikings nye signering.

Mandag formiddag gikk Viking ut og presenterte Markus Solbakken som klubbens nye midtbanespiller. Det var bare ett problem: Stabæk, klubben som eier Markus Solbakken, skjønte ekstremt lite av nettopp det.

– Vi har hatt dialog om dette og spilleren har fått lov å reise bort, men at han ble presentert som Viking-spiller ble jeg ekstremt overrasket over, sa Stabæks daglige leder Jon Tunold til TV 2.

Ifølge han hadde nemlig ikke Stabæk signert på noen som helst avtale.

– Jeg synes dette er ekstremt amatørmessig av Viking. Jeg synes det er utrolig uprofesjonelt. Vi sitter og leser gjennom kontrakten nå, og før den er signert er vi jo ikke enige, sa Tunold.

– Jeg synes dette er ekstremt amatørmessig av Viking. Jeg synes det er utrolig uprofesjonelt. Vi sitter og leser gjennom kontrakten nå, og før den er signert er vi jo ikke enige, understreket Tunold.

Intervjuet med Jon Tunold ble gjort før avtalen var bekreftet av Stabæk.

Mandag kveld kom derimot kontrabeskjeden. Klubbene var enige og bekreftet det på Twitter med denne morsomme varianten:

Selv om klubbene ikke var enige da Viking presenterte spilleren, la ikke Stabæk-lederen skjul på at det trolig gikk mot et salg.

– Er dette noe som kan ødelegge for en avtale?

– Akkurat det som skjedde nå kunne jo potensielt gjort det. Men jeg har ikke lyst å si så mye mer enn at jeg synes dette er utrolig uprofesjonelt. Normalt sett blir man jo enige før man går ut med sånt. Og så blir jo man enige om et tidspunkt man kan gå ut med det på, sier Tunold.

Daglig leder i Viking hadde få problemer med å ta selvkritikk etter tabben. Han la seg rett og slett langflat.

– Det gikk dessverre litt fort i svingene for vår del. VI har en sportssjef som er på vei til USA og da prøvde vi så godt vi kunne å samle kreftene her på stadion. Men dessverre var det elendig kommunikasjon mellom oss. Det er bare å beklage, sa Bjørnø til TV2.

Han vil ikke kommentere mer rundt saken på daværende tidspunkt.

Også på Twitter la Viking lagt ut en beklagelse.

Ut ifra responsen til Stabæk kan det virke som om partene til syvende og sist tar det med et stort smil:

Fireårskontrakt

Det var mandag formiddag at Markus Solbakken ble presentert som Viking-spiller på en fireårskontrakt.

– Dette er jeg veldig, veldig glad for. Dette er en stor dag for meg å vite at jeg skal spille for en så stor og bra klubb som det Viking er, sier Solbakken.

Til TV 2 forteller Solbakken at han aldri var i tvil om at Viking var det riktige for ham da han ble kjent med interessen.

Planen er at han skal bli Joe Bells erstatter i Viking. Midtbanestrategen ble solgt til danske Brøndby på overgangsviduets siste dag.

– Jeg håper å bidra med mine ferdigheter både på og utenfor banen. Jeg håper å være en sjef på midtbanen. Det er derfor jeg kommer hit, sier Solbakken.

Markus Solbakken signerte før fjorårssesongen en fireårskontrakt med Stabæk. Det endte med nedrykk, mennå tyder altså alt på at karrieren fortsetter i Viking: Så lenge klubbene blir enige om de siste detaljene.

FIkk råd av pappa

RÅDGIVER: Ifølge Markus Solbakken var landslagssjef Ståle Solbakken positiv til en Viking-overgang. Foto: Terje Pedersen
RÅDGIVER: Ifølge Markus Solbakken var landslagssjef Ståle Solbakken positiv til en Viking-overgang. Foto: Terje Pedersen

Pappa Ståle var med til Stavanger da Solbakken-kontrakten ble undertegnet mandag. Han ble brukt som en sparringspartner, forteller Markus.

– Han har vært en fin støttespiller for meg. Han er på en måte min andre agent, og jeg har hatt flere samtaler med han om dette. Vi ble fort enige om at dette var det riktige for meg da vi hørte om interessen fra Viking, sier Markus Solbakken.

Han påpeker riktignok at han selv sto bak den endelige avgjørelsen. Selv nedtoner Ståle Solbakken sin betydning i overgangen.

– Jeg har ikke vært delaktig i noe annet enn at jeg har støttet han i valget han har gjort. Så har jeg stilt et par kontrollspørsmål, sier Ståle Solbakken.

Han tror Viking og sønnen er en god match.

– Jeg tror det blir bra. Han har likt det han har fått høre fra trenerne og er supermotiverte. Så får vi se. Jeg har bare vært pappa her, så får vi håpe at han ikke blir så god at jeg må ta stilling til noe mer, sier landslagssjefen og ler.

Foreløpig kan det virke som om sønnen er et stykke unna landslagsdiskusjonen.

– Det er nok litt for tidlig. Det viktigste er at han er glad og liker å spille fotball, sier Solbakken.

Markus Solbakken knytter seg til et Viking-lag som allerede mandag setter kursen til USA for å fortsette oppkjøringen til årets sesong.

I fjor imponerte Viking i eliteserien og tok en imponerende bronse.

– Jeg tror Viking passer meg veldig bra. De spiller en attraktiv fotball som jeg tror passer meg bra. Viking er en stor klubb i Norge, det er en klubb som har vist at de forbedrer seg hvert eneste år. De har et spennende prosjekt på gang som jeg ønsker å være en del av, sier Markus Solbakken.