FALT FRA MEDALJESJANSENE: Mons Røisland var svært frustrert etter slopestyle-finalen. Foto: Lee Jin-man
FALT FRA MEDALJESJANSENE: Mons Røisland var svært frustrert etter slopestyle-finalen. Foto: Lee Jin-man

De norske feilet i finalen: – Jævlig skuffende

Parrot vant slopestylefinalen – ingen norske medaljer.

Verken Mons Røisland eller Ståle Sandbech fikk til en skikkelig omgang i snowboardkjørernes OL-finale i slopestyle. Max Parrot fra Canada tok gullet. Gullvinneren overlevde kreft i 2019.

Parrot seiret med 90,96 poeng foran kinesiske Su Yiming og landsmannen Mark McMorris. Tittelforsvarer Redmond Gerard endte så vidt utenfor pallen.

Røisland var veldig nær en kjempeomgang i sitt andre forsøk, men det ble ødelagt av en ekstra rotasjon da han landet etter det siste hoppet, en 1620. Han tok seg til hodet i frustrasjon. Det samme gjorde Marcus Kleveland på laglederplass.

– Det er jævlig skuffende. Det er superskuffende og dritt. Det er så marginalt det vi driver med, sier Røisland til TV 2.

– Det kommer til å sitte lenge, dessverre. Men man får bare glemme det litt akkurat nå, også heller gå litt i evaluering når man kommer hjem. Det var surt, det var det. Jeg var kjempefornøyd med runnet mitt, jeg fikk bra betalt på alle elementer nedover og jeg var i toppsiktet på alle railsene og førstehoppet, også får jeg det ikke til å stemme på de to siste. Og det er egentlig de to triksene jeg er mest trygg på i hele løypa.

– Så det var bare hårfine klønefeil som ikke skal skje. Jeg må ærlig innrømme at denne løypa er brutal og jeg er glad for å være ferdig.

I stedet for en poengsum helt i toppsjiktet ble det 63,33, som til slutt holdt til 7. plass. Sandbech misset i alle tre forsøk og endte nest sist i finalen.

– Det er viktig å gå all inn. Det var ikke noe annet enn pallen som var godt nok. Det er ikke vits å gå for en fjerde- eller femteplass, sier Sandbech til TV 2.

Kleveland kom til OL som gullfavoritt, men røk ut i kvalifiseringen. Han fungerte sammen med Hanne Eilertsen som trenere og støttespillere for de norske finalistene.

– Mitt siste OL

Sandbech sier etter mandagens renn at dette er hans siste OL.

– Ja. Det må skje noe veldig rart om det skal bli ett til. Fire år er lenge. Aldri si aldri, men jeg tror dette er siste, sa Sandbech til NTB.

SISTE OL: Ståle Sandbech kjører sitt siste OL. Foto: DYLAN MARTINEZ
SISTE OL: Ståle Sandbech kjører sitt siste OL. Foto: DYLAN MARTINEZ

Etter planen skal han kjøre Big Air-konkurransen senere i OL, men det har ikke vært hans spesialitet på en god stund. I forkant av lekene kjørte han kun Big Air for å sikre poeng til å få den siste norske kvoteplassen.

– Jeg hadde håpet på å ta pallen her og gi meg med konkurranser. Motivasjonen er mer mot filming og andre deler av snowboardkjøringen. Jeg har holdt på med dette så lenge nå.

Bærum-kjøreren har deltatt i fire siste vinterlekene. I Sotsji i 2014 tok han sølv i slopestyle. Fire år senere ble det 4.-plass i samme øvelse.

(©NTB/TV 2)