Det boblet over for Egypt-trener, Carlos Queiroz, i semifinalen i Afrikamesterskapet mellom Kamerun og Egypt. Foto: KENZO TRIBOUILLARD
Det boblet over for Egypt-trener, Carlos Queiroz, i semifinalen i Afrikamesterskapet mellom Kamerun og Egypt. Foto: KENZO TRIBOUILLARD

Egypt-trener klikket og ble utvist – tok seg likevel til finale

Carlos Queiroz så rødt og må se finalen mot Senegal fra tribunen.

Semifinalen i Afrikamesterskapet ble av det målløse slaget og måtte avgjøres i straffesparkkonkurranse. Der trakk Egypt det lengste strået.

Vertsnasjonen bommet på tre av fire straffer, og ble sendt ut av turneringen. Egypterne var sikre og scoret på alle sine.

Dermed blir det en superduell mellom Liverpool-duoen, Mohamed Salah og Sadio Mané, når Senegal venter for Egypt i finalen.

Kamerun stod for de største farlighetene før kampen gikk til straffer, med en heading i krysstolpen fra Michael Ngadeu-Ngadjui og et langskudd i stolpen fra Samuel Gouet.

I og med at Kamerun bommet på tre straffer fikk ikke Egypts store stjerne, Mohamed Salah, ta sitt straffespark.

Han var ikke særlig mye involvert ellers i kampen. Liverpool-spilleren fikk sin sjanse da han kom alene med keeper André Onana i andreomgang- en duell sisteskansen gikk seirende ut av. Ellers var det ikke mye å notere seg fra Egypt.

Når målene uteble, var det en situasjon etter 90 minutter spilt som stjal fokus. Det kokte fullstendig over for Egypts trener, Carlos Queiroz, da han fikk sitt andre gule og ble vist ut. 68-åringen mistet besinnelsen etter en duell på banen.

Den portugisiske treneren kan juble for å ha tatt laget til finale, men får ikke styre fra sidelinjen.

Finalen spilles søndag, og Egypt jakter nå sin åttende gullmedalje i Afrikamesterskapet.