Slik kan stjerneskuddet likevel ende opp i Liverpool til sommeren

Fabio Carvalhos overgang til Liverpool gikk i vasken, men mye tyder på at stjerneskuddet blir Liverpool-spiller til sommeren likevel.

Det ble noen høydramatiske timer både på Craven Cottage og på Anfield før overgangsvinduet stengte ved midnatt 31. januar.

TIL LIVERPOOL? Fulhams Fabio Carvalho. Foto: John Walton
TIL LIVERPOOL? Fulhams Fabio Carvalho. Foto: John Walton

Se hvordan TV 2-eksperten vurderer de største overgangene øverst!

Fulham og Liverpool hadde vært i forhandlinger om en overgang for stjerneskuddet Fabio Carvalho siden søndag, og ble én time før overgangsvinduet stengte mandag enige om overgangssummen for stortalentet. Samtidig ble partene enige om at 19-åringen skulle lånes tilbake til London-klubben frem til sommeren.

Den medisinske sjekken ble gjort i tide, men klubbene rakk ikke fristen med det nødvendige papirarbeidet. Dermed gikk overgangen gikk i vasken – i denne omgang, vel og merke.

For dagen derpå skriver flere engelske aviser at den svært ettertraktede Fulham-spilleren trolig blir Liverpool-spiller til sommeren likevel.

Paul Joyce i The Times opplyser at Carvalho kan fremdeles bli Liverpool-spiller, ettersom spiller og klubbene kan bli enige om en såkalt pre-signing, eller en forhåndsbestemt avtale som trer i kraft når kontrakten til midtbanespilleren går ut 1. juli.

På den måten slipper man at en eventuell overgangssum blir fastsatt av en nøytral tredjepart.

Ifølge The Mirror har heller ikke Liverpool noe hastverk med å komme til enighet om Carvalhos personlige kontrakt, for her er det ikke fastsatt noen spesifik tidsfrist for å komme til enighet.

Carvalho hadde uansett ikke fått spilt for Liverpool denne sesongen fordi Anfield-klubben var enige med Fulham om å låne ut den tekniske midtbanespilleren frem til sommeren.

– Fabio vil bli værende hos oss frem til sesongslutt. Fra dag én har jeg ønsket å beholde ham, men det kom ikke som en overraskelse at store klubber var interessert i Fabio. Vi snakker om en ung spiller med et enormt talent. Situasjonen er ikke enkel fordi han er inne i sitt siste år av sin kontrakt. Det er realiteten, uttalte Fulham-manager Marco Silva til Sky Sports News.

19-åringen har vært en nøkkelspiller for Fulham denne sesongen. Han har scoret sju mål på notert seg for fire målgivende pasninger på 18 kamper for London-klubben i Championship hittil.